5
20
Bravčové stehno plnené sušenou šunkou, špenátom a gorgonzolou

Bravčové stehno plnené sušenou šunkou, špenátom a gorgonzolou

1 h 0 m
4 porcie
  • 600 g bravčového stehna bez kosti vcelku
  • 1 cibuľa
  • olivový olej Biotrend
  • 1 zeler
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 150 ml suchého bieleho vína
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 4 plátky Schwarzwaldskej šunky Dulano Selection
  • 100 g gorgonzoly Lovilio
  • 125 g čerstvého špenátu
  • 1 citrón

Potrebujeme

  • tyčový mixér
  • potravinovú fóliu
  • tĺčik na mäso
  • drevené špajdle
  • zapekaciu misu

Postup

Zelerové pyré

Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme v hrnci na troche olivového oleja. Po chvíli pridáme na kocky nakrájaný zeler, ktorý sme predtým očistili a umyli. Ochutíme soľou, čiernym korením a podlejeme suchým bielym vínom. Keď sa alkohol z vína odparí, prilejeme teplý zeleninový vývar a dusíme pod pokrievkou približne 15 – 20 minút domäkka. Podľa potreby môžeme počas varenia priliať trochu vývaru. Uvarený zeler rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Na záver pridáme smotanu na šľahanie a necháme prejsť varom.

Plnené bravčové stehno

Umyté a osušené bravčové stehno nakrájame na 4 hrubšie plátky. Prikryjeme potravinovou fóliou a naklepeme. Okoreníme, osolíme a každý plátok mäsa naplníme plátkom Schwarzwaldskej šunky, lyžicou gorgonzoly a niekoľkými lístkami čerstvého špenátu. Naplnené plátky mäsa preložíme na polovice a okraje uzatvoríme pomocou špajdlí. Opekáme ich dozlatista na rozpálenej panvici na olivovom oleji z každej strany približne 3 minúty. Potom mäso preložíme do zapekacej misy a prelejeme výpekom. Dopekáme v rozohriatej rúre pri 200 °C asi 10 minút.

Šalát z čerstvého špenátu

Umyté a osušené špenátové lístky ochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením a zľahka premiešame.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme zelerové pyré, plnené bravčové stehno a šalát z čerstvého špenátu. Na záver jedlo pokvapkáme olivovým olejom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    09. apríl 2016, 15:30

    Bolo to vynikajúce . Práve sme to zjedli . Vrelo odporúčam .

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. apríl 2016, 15:28

    Bolo to výborné , šťavnaté , odporúčam pre milovníkov špenátu. MŇAM MŇAM MŇAM

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. júl 2015, 09:27

    Mnam mnam, vyskusane a je to parada...a to varil moj brat.. :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. jún 2015, 21:21

    NEMÁM RAD šPENST

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. jún 2015, 21:20

    CHUTI TO DOBRE

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať