Medovo-citrónové morčacie stehná
- 4 spodné morčacie stehná
 - morská soľ v mlynčeku Kania
 - 1 lyžica trstinového cukru
 - 1 a 1/2 citróna
 - 1 lyžička celého čierneho korenia Kania
 - 7 guľôčok nového korenia Mikado
 - 1 lyžička rasce Kania
 - 4 strúčiky cesnaku
 - 1 lyžička mletej sladkej papriky Kania
 - 1/2 lyžičky mletej štipľavej papriky Mikado
 - 2 lyžice medu Confeira
 - 1 uhorka
 - 1 zväzok reďkovky
 - 150 g cherry paradajok
 - 125 g šalátu insalatina
 - olivový olej Biotrend
 - čierne korenie v mlynčeku Kania
 - čerstvá bazalka
 - biely chlieb
 
Potrebujeme
- pekáč
 - potravinovú fóliu
 - mažiar
 - papier na pečenie
 - grilovaciu panvicu
 
Postup
Medovo-citrónové morčacie stehná
V miske zmiešame morskú soľ, lyžicu trstinového cukru a kôru z 1 citróna. Umyté a osušené morčacie stehná preložíme do pekáča a ochutíme pripravenou zmesou. Pekáč prikryjeme potravinovou fóliou a marinujeme v chladničke minimálne 8 hodín, najlepšie však celú noc. Na suchej panvici zohrejeme celé čierne korenie, nové korenie a rascu. Zmes korenín presypeme do mažiara a rozdrvíme. Pridáme 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku sladkej, 1/2 lyžičky štipľavej papriky, med a šťavu z 1 citróna. Všetky ingrediencie dobre premiešame. Na plech vyložený papierom na pečenie poukladáme marinované stehná, ktoré sme umyli a osušili. Z oboch strán ich potrieme zmesou korenín a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 1 hodinu.
Zeleninový šalát
Uhorku ošúpeme a rozrežeme na polovicu. Lyžičkou vydlabeme jadierka a nakrájame ju na kúsky. Umyté a očistené reďkovky nakrájame na tenké plátky, cherry paradajky na štvrtinky. Nakrájanú zeleninu pridáme do misky k umytému a osušenému šalátu insalatina a pokvapkáme olivovým olejom. Ochutíme šťavou z ½ citróna, soľou a mletým čiernym korením. Pridáme zopár lístkov nasekanej čerstvej bazalky a zľahka premiešame.
Bruschetty
Chlieb nakrájame na tenšie krajce a opečieme na rozohriatej grilovacej panvici na troche olivového oleja z oboch strán dozlatista. Každý krajec potrieme strúčikom cesnaku.
Sevírovanie
Na drevenú dosku naservírujeme hrsť šalátu, pečené morčacie stehno a na polovice prerezané krajce opečeného chleba.
                





 Marcel Ihnačák