Kačacie hody
Kačacie mäso
- 2 kačacie prsia
- 2 kačacie stehná
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- 200 ml vody
- 1 jablko
Červená kapusta
- 80 g kačacej alebo husacej masti
- 3 červené cibule
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- 5 bobkových listov Kania
- 2 lyžice trstinového cukru Belbake
- 1 kg sterilizovanej červenej kapusty Freshona
- 500 ml vody
- 1 lyžica octu
Lokše
- 1 lyžica kačacej alebohusacej masti
- 10 lokší
POSTUP
POTREBUJEME
- zapekaciu misu alebo plech
Mäso umyjeme a osušíme. Na prsiach opatrne narežeme kožu (dávame pozor, aby sme nezarezali do mäsa). Mäso preložíme do zapekacej misy alebo na plech, osolíme, okoreníme a podlejeme vodou. Pridáme jablko zbavené jadierok a nakrájané na mesiačiky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 90 minút. Mäso počas pečenia polievame výpekom.
Červená kapusta
Vo väčšom kastróle rozpustíme masť. Pridáme cibule nakrájané na plátky, soľ, korenie, bobkové listy a za občasného miešania restujeme do zlatista. Prisypeme cukor a varíme, kým sa cukor rozpustí. Potom pridáme kapustu, vodu a ocot. Premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni dusíme do mäkka asi 45 minút.
Lokše
Na rozohriatej panvici s lyžicou masti zohrejme lokše z obidvoch strán.
Tip: Ako si pripraviť domáce lokše nájdete tu.
Servírovanie
Jedlo podávame preliate výpekom.