2
27
Kačacie hody

Kačacie hody

2 h 0 m
4 porcie

 

Kačacie mäso

  • 2 kačacie prsia
  • 2 kačacie stehná
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Kania
  • 200 ml vody
  • 1 jablko

 

Červená kapusta

  • 80 g kačacej alebo husacej masti
  • 3 červené cibule
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Kania
  • 5 bobkových listov Kania
  • 2 lyžice trstinového cukru Belbake
  • 1 kg sterilizovanej červenej kapusty Freshona
  • 500 ml vody
  • 1 lyžica octu

 

Lokše

  • 1 lyžica kačacej alebohusacej masti
  • 10 lokší

POSTUP

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu alebo plech

 

Mäso umyjeme a osušíme. Na prsiach opatrne narežeme kožu (dávame pozor, aby sme nezarezali do mäsa). Mäso preložíme do zapekacej misy alebo na plech, osolíme, okoreníme a podlejeme vodou. Pridáme jablko zbavené jadierok a nakrájané na mesiačiky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 90 minút. Mäso počas pečenia polievame výpekom.

 

Červená kapusta

Vo väčšom kastróle rozpustíme masť. Pridáme cibule nakrájané na plátky, soľ, korenie, bobkové listy a za občasného miešania restujeme do zlatista. Prisypeme cukor a varíme, kým sa cukor rozpustí. Potom pridáme kapustu, vodu a ocot. Premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni dusíme do mäkka asi 45 minút.

 

Lokše

Na rozohriatej panvici s lyžicou masti zohrejme lokše z obidvoch strán.

 

Tip: Ako si pripraviť domáce lokše nájdete tu.

 

Servírovanie

Jedlo podávame preliate výpekom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať