Cestoviny s kuracím mäsom a bazalkou
- 600 g špagiet Combino
- 400 g kuracích pŕs
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 6 strúčikov cesnaku
- 50 g lístkov čerstvej bazalky + zopár lístkov na ozdobu
- 100 g sušených paradajok v oleji Baresa
- 8 cherry paradajok
- 100 ml suchého bieleho vína
- 100 g syra grana padano Lovilio
Postup
POTREBUJEME
- panvicu s pokrievkou
- tyčový mixér
- strúhadlo
Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode al dente (8 – 9 minút). Scedíme a trochu vody si odložíme na neskôr.
Bazalkové lístky, 2 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky, soľ, korenie a trochu olivového oleja rozmixujeme a hladkú pastu.
Kuracie prsia nakrájame na širšie rezance, osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Potom ich vyberieme na tanier. Na tú istú panvicu pridáme ešte trochu olivového oleja a orestujeme na ňom 4 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky. Potom na panvicu vrátime kúsky kuracieho mäsa a podlejeme vínom. Keď sa z vína odparí alkohol, pridáme sušené paradajky nakrájané na rezance. Do takto pripraveného základu pridáme uvarené cestoviny a podlejeme trochou vody, v ktorej sa varili. Potom pridáme cherry paradajky nakrájané na štvrtiny a primiešame bazalkovú pastu.
Servírovanie
Špagety s kuracím mäsom podávame v hlbokom tanieri posypané nastrúhaným syrom grana padano. Dozdobíme bazalkovými lístkami.