2
28
Cestoviny s kuracím mäsom a bazalkou

Cestoviny s kuracím mäsom a bazalkou

40 min
4 porcie
  • 600 g špagiet Combino
  • 400 g kuracích pŕs
  • olivový olej Primadonna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 50 g lístkov čerstvej bazalky + zopár lístkov na ozdobu
  • 100 g sušených paradajok v oleji Baresa
  • 8 cherry paradajok
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 100 g syra grana padano Lovilio

Postup

POTREBUJEME

  • panvicu s pokrievkou
  • tyčový mixér
  • strúhadlo

Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode al dente (8 – 9 minút). Scedíme a trochu vody si odložíme na neskôr.

Bazalkové lístky, 2 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky, soľ, korenie a trochu olivového oleja rozmixujeme a hladkú pastu.

Kuracie prsia nakrájame na širšie rezance, osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Potom ich vyberieme na tanier. Na tú istú panvicu pridáme ešte trochu olivového oleja a orestujeme na ňom 4 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky. Potom na panvicu vrátime kúsky kuracieho mäsa a podlejeme vínom. Keď sa z vína odparí alkohol, pridáme sušené paradajky nakrájané na rezance. Do takto pripraveného základu pridáme uvarené cestoviny a podlejeme trochou vody, v ktorej sa varili. Potom pridáme cherry paradajky nakrájané na štvrtiny a primiešame bazalkovú pastu.

Servírovanie

Špagety s kuracím mäsom podávame v hlbokom tanieri posypané nastrúhaným syrom grana padano. Dozdobíme bazalkovými lístkami.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať