0
2
Pečená kačica s kapustou a špeclami

Pečená kačica s kapustou a špeclami

2 h 30 m
4 porcie

Kačica

  • 1 kačica 
  • 1 cibuľa
  • soľ Castello
  • celá rasca Mikado
  • 250 ml svetlého piva Argus

Omáčka

  • 1 väčšia cibuľa
  • kačací výpek a masť (získame pri pečení)
  • kosti z upečenej kačice (po vykostení)
  • 1 lyžica hladkej múky Castello
  • 250 ml svetlého piva Argus

Špecle

  • 300 g hrubej múky Castello
  • 3 vajíčka
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 100 g špenátového pretlaku Chira

Špecle s kapustou

  • 1 cibuľa
  • kačací výpek a masť (získame pri pečení)
  • kačacie mäso obraté od kostí
  • 150 g kyslej kapusty Lidl stánok

Viedenská cibuľka

  • 1 cibuľa
  • hladká múka Castello na obalenie
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky Mikado
  • rastlinný olej Promienna na smaženie

POSTUP

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu s pokrievkou
  • sitko
  • sitko na prípravu špeclí
  • nožnice na porciovanie mäsa

Kačica

Kačicu naplníme cibuľou nakrájanou na mesiačiky, zo všetkých strán dôkladne osolíme (soľ môžeme do mäsa i vmasírovať) a posypeme rascou. Podlejeme pivom, prikryjeme pokrievkou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 2 hodiny. Kačicu počas pečenia polievame výpekom. Po 1,5 hodine dáme dole pokrievku a dopečieme. Po upečení vyrežeme prsia a stehná (pred podávaním ich zapečieme dochrumkava v rúre na funkcii gril). Ostatné mäso oberieme a kosti nastriháme na menšie kúsky. 

Omáčka

Na kačacej masti, ktorú sme získali po upečení kačice, orestujeme cibuľku nakrájanú na prúžky. Pridáme aj nastrihané kosti a cibuľu z pečenej kačice. Poprášime múkou a podlejeme pivom. Prilejeme aj výpek a varíme (1 hrnček výpeku si odložíme na prípravu prílohy). Po prevarení scedíme a zredukujeme na požadovanú konzistenciu. 

Špecle

Hrubú múku, vajíčka, štipku soli a rozmrazený špenát zmiešame na cesto, ktoré cez sitko na špecle pretlačíme do vriacej osolenej vody. Špecle varíme asi 3-4 minúty.

Na rozohriatej kačacej masti orestujeme cibuľu nakrájanú na prúžky, pridáme obraté kačacie mäso a kapustu. Podlejeme kačacím výpekom, pridáme scedené špecle a premiešame. 

Viedenská cibuľka

Cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme v zmesi hladkej múky a mletej papriky a dozlatista usmažíme v rozohriatom oleji.

Servírovanie

Zapečené kačacie prsia a stehná podávame so špeclami s kapustou, dozdobené viedenskou cibuľkou. Omáčku servírujeme zvlášť v miske.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info