Bulgurový šalát s fazuľou a pečeným pstruhom
Pstruh
- 4 vypitvané pstruhy dúhové
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý tymian
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej Primadonna
- 4 lyžice masla Pilos
- čerstvý koriander
- čerstvá bazalka
- čerstvá petržlenová vňať
Dresing
- 1 hrsť koriandru a petržlenovej vňate
- štipka mletej ostrej papriky Kania
- 1 strúčik cesnaku
- šťava zo 4 limetiek
- 50 ml olivového oleja Primadonna
Bulgurový šalát
- 200 g uvareného bulguru Campo Largo
- 25 g uvarených bielych fazúľ Campo Largo
- 25 g kidney červených fazúľ Freshona
- 50 g sterilizovanej kukurice Freshona
- ½ červenej papriky
- ½ žltej papriky
- 1 červená cibuľa
- 2 lahôdkové cibuľky
- 1 avokádo
POSTUP
POTREBUJEME
- mixér
- grilovaciu panvicu
- pekáč alebo plech
Pstruh
Pstruha osolíme a okoreníme z obidvoch strán, naplníme tymianom a rozpučeným olúpaným strúčikom cesnaku. Pokvapkáme olivovým olejom a z obidvoch strán krátko ugrilujeme. Preložíme do pekáča, na každého pstruha položíme lyžicu masla, dáme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme 8 – 10 minút. Po vybratí z rúry prelejeme výpekom z pekáča, ozdobíme čerstvými bylinkami a rovno podávame.
Dresing
Všetky suroviny spolu so soľou a korením v mixéri rozmixujeme. Časť dresingu zmiešame s bulgurovým šalátom a zvyšok preložíme do samostatnej misky a servírujeme ako omáčku k rybe.
Bulgurový šalát
Bulgur uvaríme podľa návodu na obale. Biele fazule cez noc namočíme a na druhý deň uvaríme podľa návodu. Do misky dáme uvarený bulgur, scedené červené fazule a kukuricu, vychladené biele fazule, na malé kocky nakrájanú červenú i žltú papriku, najemno nasekanú cibuľu, lahôdkovú cibuľku na kolieska, zalejeme pripraveným dresingom, doplníme polovicou avokáda nakrájanou na kocky a dobre premiešame. Druhú polovicu avokáda nakrájame na plátky a ozdobíme ním šalát pri servírovaní.