Špagety s prosciuttom a cuketou
- 250 g špagiet Combino
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cuketa
- 4 plátky prosciutta Dulano Selection
- olivový olej Primadonna
- 4 vetvičky čerstvého tymianu
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- syr grana padano Lovilio na ozdobu
POSTUP
POTREBUJEME
- sitko
- strúhadlo
Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode „al dente“. Scedíme a necháme odkvapkať.
Cesnak nasekáme nadrobno, cuketu nakrájame na tenšie rezance a prosciutto na väčšie kúsky. Potom ich orestujeme na panvici s rozohriatym olivovým olejom. Keď cuketa získa zlatistú farbu, pridáme na panvicu lístky tymianu, scedené špagety a smotanu. Ochutíme soľou a korením. Chvíľu varíme na miernom ohni, kým sa omáčka zredukuje a získa krémovú konzistenciu. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a zľahka premiešame.
Servírovanie
Špagety servírujeme posypané nastrúhaným syrom grana padano.