Špagety s mäsovými guľkami a hlivou
Suroviny
- 150 g špagiet Combino
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 300 g mletého morčacieho mäsa
- 5 strúčikov cesnaku
- čerstvý alebo sušený tymian
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 100 g hlivy ustricovej
- ½ póru
- 100 ml bieleho suchého vína
- 200 g šľahačky Deluxe Pilos (40 %)
- 30 g strúhaného parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio alebo syra Grana Padano Lovilio
Potrebujeme
- strúhadlo
POSTUP
V kastróle necháme zovrieť osolenú vodu a špagety uvaríme podľa návodu na obale.
Medzitým v miske zmiešame mäso, nastrúhaný alebo na jemno nasekaný jeden strúčik cesnaku, tymian, soľ, korenie a olej. Zo zmesi tvarujeme malé guľôčky, ktoré opekáme na rozohriatej panvici s olejom. Postupne pridávame na menšie kúsky nakrájanú hlivu, na jemno nasekanú polovicu bielej časti póru a na drobno nakrájané zvyšné štyri strúčiky cesnaku. Podľa potreby pokvapkáme olejom a ochutíme tymianom. Všetko spolu opekáme približne 7 minút.
Potom podlejeme vínom a chvíľu povaríme, aby sa z neho odparil alkohol. Následne prilejeme šľahačku, dochutíme soľou a korením a necháme krátko prehriať. Na záver odstavíme a primiešame precedené uvarené špagety.
Servírovanie
Špagety s mäsovými guľkami servírujeme v hlbokom tanieri posypané strúhaným parmezánom a na drobno nasekanou zvyšnou bielou časťou póru.