Čajový citrónový koláč
Suroviny
- 150 g kryštálového cukru Belbake
- kôra z 1 citróna
- ½ lyžičky soli Kania
- 125 g masla Pilos
- 3 ½ lyžice citrónovej šťavy Solevita
- 1 vajce
- 270 g hladkej múky Belbake
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 2 lyžice masla Pilos na vymazanie formy
- 3 lyžice hladkej múky Belbake na vysypanie formy
- 250 g plnotučného tvarohu Pilos
- 140 g práškového cukru Belbake
- 2 žĺtky
- 2 lyžice citrónovej šťavy Solevita
- kôra z ½ citróna
- 70 g malín
- čerstvá mäta
Potrebujeme
papier na pečenie, tortovú formu s priemerom 24 cm
POSTUP
Kryštálový cukor, soľ a citrónovú kôru rukami spracujeme, kým cukor jemne zožltne. Pridáme roztopené, jemne vychladnuté maslo a premiešame. Prilejeme citrónovú šťavu a vajce. Zmes opäť premiešame. Nakoniec prisypeme hladkú múku s kypriacim práškom do pečiva a spracujeme rukami na vláčne cesto.
Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie a okraje vymažeme maslom a vysypeme múkou. Citrónové cesto rukami rovnomerne rozložíme na dno formy a zarovnáme.
V druhej miske zmiešame tvaroh, cukor, žĺtky, citrónovú šťavu a kôru. Náplň nalejeme na predpripravené cesto. Na povrch uložíme maliny a koláč pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 40 – 45 minút.
Servírovanie
Čajový citrónový koláč ozdobíme lístkami mäty.