Mini pavlovky s mangom
Suroviny
Cesto
- 180 g bielkov (cca 6 vajec)
- 280 g kryštálového cukru Belbake
- 150 g práškového cukru Belbake
- 20 g Zlatého klasu bezgluténového
- 10 ml citrónovej šťavy
Krém
- 500 g mascarpone Lovilio
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Ozdoba
- 1 mango
- 12 physalis (machoviek peruánskych)
- čerstvá mäta
Potrebujeme
- robot s nadstavcom metlička, 2 cukrárske vrecká bez špičky, papier na pečenie
POSTUP
Cesto
Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Cukor pridávame, keď sa z bielkov začne tvoriť pena. Šľaháme aspoň 10 minút, kým sa cukor úplne rozpustí. Prisypeme práškový cukor a krátko zašľaháme do cesta. Pridáme Zlatý klas a citrónovú šťavu.
Cestom naplníme cukrárske vrecko bez špičky, na ktorom odstrihneme malý otvor a nanášame ho na plech vystlaný papierom na pečenie v tvare tyčiniek.
Sušíme v rúre vyhriatej na 100 °C približne 60 minút.
Krém
Kým sa pavlovky sušia pripravíme krém z mascarpone a smotany na šľahanie. Zmes vyšľaháme dotuha a preložíme do cukrárskeho vrecka bez špičky.
Ozdoba
Mango zrežeme okolo kôstky, olúpeme a nakrájame na malé kocky.
Physalis ošúpeme a rozpolíme.
Na upečené pavlovky po obvode nanesieme vrstvu krému, do stredu uložíme kúsky manga, pridáme krém a zakryjeme ďalšou pavlovkou. Krém nanesieme aj navrch a ozdobíme kúskami manga, physalisu a lístkami mäty.