Caprese s avokádom a domácim pestom
Suroviny
Bazalkové pesto
- 2 zväzky bazalky
- 1 lyžica parmezánu Parmigiano Reggiano Italiamo
- 1 lyžica syra pecorino Italiamo
- 2 strúčiky cesnaku
- 30 g kešu orieškov Alesto
- soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- 100 ml olivového oleja Primadonna
Šalát caprese
- 4 mozzarelly Pilos
- 4 paradajky
- 250 g cherry paradajok
- 2 avokáda
- soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- 1 hrsť rukoly
- krémové balsamico Italiamo
- cesnaková bageta
Potrebujeme
- strúhadlo, mixér
POSTUP
Bazalkové pesto
Čerstvú bazalku, nastrúhané syry, cesnak nasekaný na plátky, kešu, soľ, korenie a olej rozmixujeme.
Šalát caprese
Mozzarellu a paradajky nakrájame na plátky a striedavo uložíme na tanier. Doplníme polovicami cherry paradajok. Avokádo ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Položíme na paradajky s mozzarellou, osolíme a okoreníme. Pridáme pesto, rukolu, balsamicovú omáčku a opečenú cesnakovú bagetu.
Tip: Pozri sa ako ošúpať avokádo.