Cesnačka
Suroviny
Vývar
- 500 g kuracích horných stehien
- 3 l vody
- 2 mrkvy
- 2 petržleny
- ¼ zeleru
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 8 guľôčok nového korenia
- 15 guľôčok celého čierneho korenia Kania
- soľ Kania
Krutóny
- 1 bageta
Cesnačka
- 4 zemiaky
- čerstvá petržlenová vňať
- rastlinný olej Vita D´or
- 10 strúčikov cesnaku
- 1 lyžička rasce Kania
Servírovanie
- syr Eidam Pilos
Potrebujeme
- plech, sitko
POSTUP
Vývar
Do väčšieho hrnca s vodou dáme variť kuracie mäso. Počas varenia lyžičkou odoberáme vzniknutú penu. Pridáme mrkvu, petržlen, zeler v celku, neošúpanú cibuľu, celé strúčiky cesnaku, nové korenie, celé čierne korenie a soľ. Varíme minimálne 3 hodiny na miernom ohni, aby polievka počas varenia nevrela.
Krutóny
Kým sa vývar varí, nakrájame bagetu na malé kocky. Preložíme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dochrumkava.
Cesnačka
Do hrnca nalejeme trochu oleja a predtlačíme 10 strúčikov cesnaku. Chvíľu restujme, tak aby cesnak nezhorel. Prisypeme 1 lyžičku rasce a nakrájané zemiaky na kocky. Ochutíme soľou a prilejeme vývar. Varíme, kým zemiaky zmäknú. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Servírovanie
Cesnačku servírujeme s krutónmi a nastrúhaným syrom. Na záver ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.