Králičí vývar so zeleninou a s cestovinami
Suroviny
- 500 g králičích pliec s kosťou
- 1 zväzok petržlenu
- 1 zväzok mrkvy
- 4 stonky stonkového zeleru
- 1 pór
- 5 strúčikov cesnaku
- 4 bobkové listy Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čerstvý tymian
- nové korenie Kania
- celé čierne korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 g cestovín do polievky Combino (malé kolienka)
- 100 g mladého špenátu
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
veľký kastról
POSTUP
Do veľkého hrnca so studenou vodou vložíme umyté králičie plecia a varíme. Postupne pridávame na veľké kusy nakrájanú zeleninu (polovicu zväzku petržlenu, polovicu zväzku mrkvy, dve stonky zeleru a zelené časti póru). Ochutíme tromi celými strukmi cesnaku, bobkovými listami, soľou, tymianom, novým a celým čiernym korením. Vývar varíme na miernom ohni približne 3 hodiny, pokým mäso zmäkne.
Asi polhodinu pred dokončením zvyšnú očistenú koreňovú zeleninu (mrkvy, petržleny) nakrájame na drobno. Restujeme ju na rozohriatej panvici s olejom. Osolíme a okoreníme. Po chvíli pridáme aj nakrájané dve stonky zeleru, bielu časť póru a nasekané dva strúčiky cesnaku. Premiešame, ochutíme tymianom a restujeme do mäkka.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Vývar precedíme a mäso oberieme od kosti.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme porciu mäsa, restovanej zeleniny, cestovín, najemno nakrájaného umytého špenátu a nasekanej petržlenovej vňate. Na záver zalejeme vývarom.