Cestoviny s lososom a paradajkami
- 300 g lososa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- olivový olej Primadonna
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 100 g cherry paradajok
- 2 kapusty pak choi
- 500 g chladených tagliatelle cestovín Chef Select
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 lyžica masla Pilos
- 100 ml bieleho suchého vína
- 1 citrón
POSTUP
Na rozohriatom olivovom oleji orestujeme cesnak a štipľavú papričku bez semienok nasekané nadrobno a biele časti lahôdkovej cibuľky nakrájané na kolieska. Pridáme cherry paradajky a biele časti kapusty pak choi nakrájané na menšie kúsky.
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode al dente.
Z lososa odstránime kožu a nakrájame ho na menšie kocky. Orestujeme spolu so zeleninou. Osolíme a okoreníme. Pridáme maslo a podlejeme vínom. Chvíľu povaríme, aby sa z vína odparil alkohol. Primiešame uvarené cestoviny, zelené časti kapusty pak choi a lahôdkovej cibuľky. Na záver dochutíme citrónovou šťavou.