Fazuľový prívarok s vajíčkom
Suroviny
- 3 stredne veľké zemiaky
- soľ Kania
- 2 konzervy bielej fazule v slanom náleve
- 1 bobkový list Kania
- ⅓ lyžičky čierneho mletého korenia Kania
- 1 lyžica horčice Mikado
- 200 g kyslej smotany Pilos (16 %)
- ½ lyžice zemiakového škrobu Belbake
- ½ citróna
- 6 vajec
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
- hrniec
POSTUP
Očistené a nadrobno nakrájané zemiaky zalejeme vodou cca 1 cm nad okraj a osolíme. Varíme, kým zemiaky zmäknú. Pridáme scedené fazule, bobkový list, korenie, horčicu a kyslú smotanu. Za stáleho miešania pridáme zemiakový škrob a nakoniec citrónovú šťavu a 1 lyžičku soli. Varíme ďalších 5 minút.
Prívarok podávame s uvarenými vajcami, ktoré varíme 6 – 9 minú podľa chuti.
Servírovanie
Fazuľový prívarok s vajíčkami podávame posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou.