0
15
Vegetariánska pizza s rukolou a baklažánovým kaviárom

Vegetariánska pizza s rukolou a baklažánovým kaviárom

1 h 0 m
4 porcie

Cesto

  • 550 g hladkej múky Castello
  • 15 g soli Castello
  • 1 lyžica kryštálového cukru Castello
  • 22 g čerstvého droždia
  • 260 ml vlažnej vody
  • 2 lyžice olivového oleja Primadonna
  • hrubá múka Castello (na vaľkanie)

 

Obloha

  • 425 ml krájaných paradajok s bazalkou z konzervy Freshona
  • 2 lyžice olivového oleja Primadonna
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 135 g baklažánového kaviáru
  • 200 g cukety
  • 12 polovíc sušených paradajok
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • 100 g balkánskeho syra Pilos
  • čerstvá rukola

 

Baklažánový kaviár

  • 2 baklažány
  • 2 červené papriky
  • olivový olej Primadonna
  • 1 strúčik cesnaku
  • čerstvý tymian
  • čerstvý koriander
  • píniové oriešky

POSTUP

POTREBUJEME

  • kuchynský robot
  • papier na pečenie
  • veľký plech

Čas kysnutia:     ideálne cez noc

 

Cesto

Všetky suroviny spolu s rozdrobeným droždím zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Cez noc ho necháme na chladnom mieste vykysnúť. Na druhý deň ho vytvarujeme do 4 bochníkov a necháme znovu vykysnúť. Potom bochníky vyvaľkáme do tvaru pizze.

 

Obloha

Cesto potrieme paradajkami zmiešanými so soľou, korením a olivovým olejom. Navrch postupne rozložíme baklažánový kaviár (celý postup nájdeš nižšie), krátko orestované kolieska cukety a sušené paradajky nakrájané na rezance. Nakoniec posypeme bazalkou a rozdrobeným balkánskym syrom. Takto pripravenú pizzu preložíme na plech vymazaný  olejom a pečieme v rúre rozpálenej na najvyššiu teplotu asi 10 minút do chrumkava.

 

Baklažánový kaviár

Baklažány pozdĺžne prekrojíme na polovice a spolu s paprikou preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zeleninu dôkladne potrieme olejom, baklažán aj osolíme, okoreníme a na vrch poukladáme lístky tymianu. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 – 45 minút. Upečené papriky preložíme do misky, prikryjeme fóliou a necháme asi 10 minút zapariť. Potom ich ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kúsky. Z vychladnutých baklažánov vydlabeme dužinu. V panvici s rozohriatym olejom restujeme nadrobno nakrájaný cesnak, pridáme upečený baklažán a papriku. Ochutíme soľou, korením a koriandrom. Pokvapkáme olejom a posypeme praženými píniovými orieškami.

 

Servírovanie

Pred podávaním pizzu dozdobíme rukolou a pokvapkáme olivovým olejom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať