
Cestoviny s rýchlym ragú
Suroviny
- 2 lyžice slnečnicového oleja Vita D´or
- 1 cibuľa
- 500 g hovädzieho mäsa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička soli Kania
- 400 g paradajkovej omáčky s bazalkou Combino
- 50 g strúhaného parmezánu Milbona + na posypanie
- 100 g cherry paradajok
- 250 g uvarených cestovín penne Combino
Potrebujeme
hrniec, hlbšiu panvicu
Postup
Na rozohriatom slnečnicovom oleji restujeme nakrájanú cibuľu cca 2 – 3 minúty dosklovita. K cibuli pridáme mleté hovädzie mäso, ktoré vareškou rozdelíme na menšie časti, pretlačené strúčiky cesnaku, soľ a zmes premiešame. Prikryjeme a za občasného miešanie dusíme cca 8 – 10 minút. Následne prilejeme paradajkovú omáčku s bazalkou, nastrúhaný parmezán, prekrojené farebné cherry paradajky a uvarené a scedené cestoviny. Všetko spolu ešte raz dôkladne premiešame a varíme cca 3 minúty.
Servírovanie
Cestoviny s rýchlym ragú posypeme po povrchu nastrúhaným parmezánom.