Losos s hráškovým pyré
Suroviny
- 300 g filety z lososa
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 plátky citróna
- 4 lístky bazalky
- olivový olej Primadonna
Hráškové pyré
- 2 lyžice masla Pilos
- ½ červenej cibule
- 2 hrnčeky mrazeného hrášku Freshona
- 1 strúčik cesnaku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 hrsť čerstvej mäty
- 150 g bieleho jogurtu Pilos
- šťava z ½ citróna
Servírovanie
- 1 hrsť sekaných mandlí Alesto
Potrebujeme
kuchynské papierové utierky, alobal, plech, mixér
POSTUP
Umytého a osušeného lososa z obidvoch strán osolíme, okoreníme a prekrojíme na polovicu.
Štvorec alobalu pokvapkáme lyžicou oleja, naň položíme jeden kúsok lososa, pridáme prekrojený plátok citróna, dva lístky bazalky, opäť pokvapkáme olejom a zabalíme. Rovnakým spôsobom pripravíme aj druhú porciu. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 20 minút.
Hráškové pyré
Na masle opražíme nasekanú cibuľu. Pridáme hrášok, plátky cesnaku, soľ a mätu. Restujeme, kým hrášok zmäkne. Stiahneme z ohňa a primiešame biely jogurt. Zmes rozmixujeme na pyré, ktoré polejeme citrónovou šťavou.
Servírovanie
Pečeného lososa podávame s hráškovým pyré a kúskami mandlí.