Cheesecake na spôsob štedráku
Suroviny
Korpus
- 100 g mletých vlašských orechov Alesto
 - 60 g hladkej múky Belbake
 - 40 g práškového cukru Belbake
 - 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
 - 80 g masla Pilos
 - 1 vaječný žĺtok
 
Maková vrstva
- 1 vajce
 - 15 g zlatého Stebla Belbake
 - 100 g jemného tvarohu Pilos
 - 120 g slivkového lekváru
 - kôra z 1 citróna
 - 200 g mletého maku Belbake
 
Tvarohová vrstva
- 130 g mascarpone Milbona
 - 200 g jemného tvarohu Pilos
 - 100 g kyslej smotany Pilos
 - 30 g medu
 - 2 vajcia
 - 15 g zlatého Stebla Belbake
 
Ešte budeme potrebovať
- hrsť maku Belbake
 
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom lopatka, valček, forma na pečenie, misa
POSTUP
Korpus
V kuchynskom robote s nadstavcom lopatka zmiešame mleté orechy, múku, cukor, prášok do pečiva, maslo a vymiešame mrveničku. Následne pridáme žĺtok a cesto spojíme. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto vyvaľkáme a formou na pečenie vyrežeme kruh. Cesto valčekom prenesieme do formy, formu uzavrieme , cesto utlačíme, poprepichujeme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 10 minút.
Maková vrstva
Vo väčšej miske zmiešame vajíčko a zlaté Steblo. Pridáme tvaroh, slivkový lekvár, ochutíme nastrúhanou citrónovou kôrou, pridáme mak a všetko spolu premiešame. Makovú zmes nanesieme na predpečený korpus a rozotrieme až ku okrajom.
Tvarohová vrstva
V miske zmiešame mascarpone, tvaroh, kyslú smotanu. Pridáme med, vajcia, zlaté Steblo a všetko spolu premiešame. Zmes vylejeme na makovú vrstvu, uhladíme a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C cca 30 – 40 minút. Následne necháme vychladnúť a odložíme do chladničky do druhého dňa.
Servírovanie
Cheesecake vyrežeme z formy, ozdobíme makom, nakrájame a podávame.
                





 Veronika Bušová