Svieži broskyňový koláč
Suroviny
- 6 vajec
- 75 g kryštálového cukru Belbake
- 2 lyžice vody
- 70 g polohrubej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 80 g Zlatého stebla
- 3 lyžice kryštálového cukru Belbake
- 900 ml pomarančového džúsu Solevita
- 800 g broskýň v náleve Freshona
- 4 lyžice nálevu z broskýň Freshona
- 2 hrste čučoriedok
Potrebujeme
plech na pečenie s rozmermi 32 x 24 cm
POSTUP
Celé vajcia spolu s cukrom šľaháme do peny, kým sa objem zdvojnásobí. Pridáme vodu a šľaháme ďalšiu minútu. Prisypeme preosiatu polohrubú múku a prášok do pečiva. Na plech vymazaný maslom a vysypaný múkou vylejeme cesto, ktoré pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 17 minút. Zlaté steblo, kryštálový cukor a 250 ml pomarančového džúsu vymiešame v miske. 750 ml pomarančového džúsu privedieme tesne pod bod varu. Prilejeme predpripravenú zmes a za stáleho miešania varíme cca 3 minúty. Na upečený piškót uložíme nakrájané broskyne, čučoriedky, prelejeme 4 lyžicami nálevu z broskýň a uvarenou pomarančovou zmesou. Koláč necháme stuhnúť v chladničke minimálne 2 hodiny.