Svieži broskyňový koláč
Suroviny
- 6 vajec
 - 75 g kryštálového cukru Belbake
 - 2 lyžice vody
 - 70 g polohrubej múky Belbake
 - 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
 - 80 g Zlatého stebla
 - 3 lyžice kryštálového cukru Belbake
 - 900 ml pomarančového džúsu Solevita
 - 800 g broskýň v náleve Freshona
 - 4 lyžice nálevu z broskýň Freshona
 - 2 hrste čučoriedok
 
Potrebujeme
plech na pečenie s rozmermi 32 x 24 cm
	
POSTUP
Celé vajcia spolu s cukrom šľaháme do peny, kým sa objem zdvojnásobí. Pridáme vodu a šľaháme ďalšiu minútu. Prisypeme preosiatu polohrubú múku a prášok do pečiva. Na plech vymazaný maslom a vysypaný múkou vylejeme cesto, ktoré pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 17 minút. Zlaté steblo, kryštálový cukor a 250 ml pomarančového džúsu vymiešame v miske. 750 ml pomarančového džúsu privedieme tesne pod bod varu. Prilejeme predpripravenú zmes a za stáleho miešania varíme cca 3 minúty. Na upečený piškót uložíme nakrájané broskyne, čučoriedky, prelejeme 4 lyžicami nálevu z broskýň a uvarenou pomarančovou zmesou. Koláč necháme stuhnúť v chladničke minimálne 2 hodiny.
                





 Beautifood