12
16
Cheesecake tiramisu

Cheesecake tiramisu

1 h 20 m
12 porcií

Korpus

  • 150 g maslových sušienok Sondey
  • 1 lyžica mletej kávy
  • 80 g masla Pilos
  • 100 g dlhých piškót Italiamo
  • 100 ml silnej čiernej kávy

Plnka

  • 500 g mascarpone Lovilio
  • 4 žĺtky
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 2 lyžice hladkej múky Castello
  • 150 g práškového cukru Castello

Na ozdobenie

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 2 lyžice kakaa Castello

POSTUP

POTREBUJEME

  • sekací mixér
  • tortovú formu s priemerom 24 cm
  • papier na pečenie
  • šľahací mixér
  • cukrárske vrecko s hladkou špičkou
  • sitko

Korpus

Maslové sušienky zomelieme najemno, pridáme k nim mletú kávu a zmiešame ich so zmäknutým maslom. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Sušienkový základ rovnomerne v tenkej vrstve natlačíme na dno tortovej formy. Na sušienkový základ uložíme tesne vedľa seba piškóty namočené v káve.

Plnka

Šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vymiešame dohladka mascarpone so žĺtkami, smotanou, múkou a práškovým cukrom.

Cheesecake

Na pripravený korpus nalejeme plnku a zarovnáme. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C približne 50 minút. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť. Potom ho dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny (najlepšie cez noc).

Servírovanie

Pred podávaním nanesieme na cheesecake vyšľahanú šľahačku pomocou cukrárskeho vrecka a posypeme kakaom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    01. september 2017, 18:59

    Úžasný koláč, nie som skúsená pekárka (skôr rekreačná 😊) , ale koláč sa mi podaril dokonale.. Určite ho nepečiem posledný krát..

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. apríl 2017, 17:33

    .

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. marec 2017, 20:35

    Perfektny kolac. Dakujem za reception!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. január 2017, 11:20

    Perfektný recept a perfektne sa podaril :) Návšteva bola prekvapená úžasnou chuťou ...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. december 2016, 12:13

    Dobry den, som velmi vdacna za tento recept, celej rodine velmi chuti, aj kamaratom, aj svokrovcom. Len ma mrzi, ze vzdy ked ho robim, tak mi piskoty vyplavaju na vrch, neviem co mam proti tomu urobit.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      15. december 2016, 12:37

      Dobrý deň, skúste piškóty viac namočiť do kávy a pritlačiť na sušienkový základ. Taktiež môžete krém miešať dlhšie, aby bol hustejší a viac zaťažil piškóty. Veľa úspechov pri pečení praje Tím kuchynalidla.sk

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info