Cheesecake tiramisu
Korpus
- 150 g maslových sušienok Sondey
- 1 lyžica mletej kávy
- 80 g masla Pilos
- 100 g dlhých piškót Italiamo
- 100 ml silnej čiernej kávy
Plnka
- 500 g mascarpone Lovilio
- 4 žĺtky
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- 150 g práškového cukru Belbake
Na ozdobenie
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 2 lyžice kakaa Belbake
POSTUP
POTREBUJEME
- sekací mixér
- tortovú formu s priemerom 24 cm
- papier na pečenie
- šľahací mixér
- cukrárske vrecko s hladkou špičkou
- sitko
Korpus
Maslové sušienky zomelieme najemno, pridáme k nim mletú kávu a zmiešame ich so zmäknutým maslom. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Sušienkový základ rovnomerne v tenkej vrstve natlačíme na dno tortovej formy. Na sušienkový základ uložíme tesne vedľa seba piškóty namočené v káve.
Plnka
Šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vymiešame dohladka mascarpone so žĺtkami, smotanou, múkou a práškovým cukrom.
Cheesecake
Na pripravený korpus nalejeme plnku a zarovnáme. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C približne 50 minút. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť. Potom ho dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny (najlepšie cez noc).
Servírovanie
Pred podávaním nanesieme na cheesecake vyšľahanú šľahačku pomocou cukrárskeho vrecka a posypeme kakaom.