Brownie cookies s vanilkovou zmrzlinou
Suroviny
- 115 g masla Pilos
- 200 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
- 2 vajcia
- 150 g kryštálového cukru Belbake
- 110 g trstinového cukru Belbake
- štipka soli Belbake
- 15 g kakaa Belbake
- 125 g polohrubej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- morská soľ v mlynčeku Kania
- vanilková zmrzlina Gelatelli
Čas tuhnutia: 1 hodina
Potrebujeme
misku na vodný kúpeľ, robot s nadstavcom metlička, sitko, naberačku na zmrzlinu, veľký plech, papier na pečenie
POSTUP
Maslo spolu s čokoládou roztopíme vo vodnom kúpeli.
Medzitým šľaháme vajíčka a postupne prisypávame obidva cukry a štipku soli. Do hustej vaječnej peny opatrne vmiešame roztopenú čokoládu s maslom. Nakoniec zapracujeme aj preosiate kakao, múku a prášok do pečiva. Cesto necháme aspoň hodinu tuhnúť v chladničke.
Z odstáteho cesta pomocou naberačky na zmrzlinu tvoríme guľôčky, ktoré ukladáme v dostatočných rozostupoch na plech vystlaný papierom na pečenie (pri pečení sa roztečú). Povrch každého cookie posypeme morskou soľou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 12 - 15 minút.
Tip: Správne upečené cookies sú na povrchu chrumkavé a vo vnútri vláčne, až jemne lepivé.
Servírovanie
Vychladnuté brownie cookies servírujeme s vanilkovou zmrzlinou, ktorú ešte ozdobne posypeme kakaom.