0
0
XXL šiška

XXL šiška

2 h 0 m
12 porcií

Suroviny

Kvások

  • 300 ml mlieka
  • 42 g čerstvého droždia
  • štipka kryštálového cukru Belbake


Cesto

  • 600 g polohrubej múky Belbake
  • 60 g masla Pilos
  • 5 žĺtkov
  • 2 lyžice kryštálového cukru Belbake
  • štipka soli Kania
  • 30 ml rumu
  • Na vyprážanie:
  • rastlinný olej Vita D´or


Krém

  • 250 g jemného tvarohu Pilos
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 20 g vanilínového cukru Belbake
  • 1 lyžica práškového cukru Belbake


Ešte budeme potrebovať

  • jahodový džem Maribel

Potrebujeme

kuchynský robot s nadstavcom hák, potravinársku fóliu, valček


POSTUP

V teplom mlieku rozmiešame droždie s cukrom a kvások necháme podkysnúť. V mise zmiešame múku, maslo, žĺtky, cukor, soľ, kvások a rum. Vymiesime jemné cesto. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme približne 60 minút kysnúť.

Na pomúčenej pracovnej ploche cesto rozvaľkáme na dva kruhy. Stredy kruhov utlačíme. Na rozpálenom oleji vypražíme šišky z oboch strán dozlatohneda. Následne preložíme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 5 minút.

Po upečení šišku potrieme jahodovým džemom a krémom, ktorý pripravíme zmiešaním jemného tvarohu, smotany na šľahanie, vanilínového a práškového cukru.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať