Chrumkavé pečené zemiaky
Suroviny
- 1 kg zemiakov
- 1 lyžička soli Kania
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 3 lyžice olivového oleja Primadonna
- ½ lyžičky soli Kania
- 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice olivového oleja Primadonna
Potrebujeme
hrniec, plech, papier na pečenie
POSTUP
Očistené zemiaky nakrájame na menšie kúsky. Do vody pridáme soľ, sódu bikarbónu a zemiaky. Premiešame a varíme cca 15 minút. Scedené zemiaky jemne premiešame a vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Polejeme olejom, osolíme a pridáme vetvičky rozmarínu. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 25 minút.
V miske zmiešame nakrájanú petržlenovú vňať, pretlačené strúčiky cesnaku a olivový olej. Zemiaky premiešame a polejeme petržlenovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C približne 25 minút.