Cuketové hranolčeky s morčacím mäsom a orechmi
- 800 g morčacích pŕs vcelku
- siľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- olivový olej Primadonna
- 200 g nátierky z čerstvého syra Goldessa classic
- čerstvý tymián
- 1 hrsť orechov Alesto
- 1 citrón
- 2 cukety
- 4 strúčiky cesnaku
- 250 g cherry paradajok (červené, žlté, ďatlové)
- čerstvá bazalka alebo petržlenová vňať
POSTUP
POTREBUJEME
- tĺčik na mäso
- gril
- panvicu
Očistené mäso nakrájame na plátky a naklepeme. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a prstami vmasírujeme. Postup zopakujeme aj na druhej strane a grilujeme na rozohriatom grile. Keď sú plátky mäsa z jednej strany ugrilované do zlatohneda, otočíme ich, na vrch pomocou lyžičky rozprestrieme nátierku z čerstvého syra, posypeme tymianom, zmesou orechov a kôrou z citróna. Grilujeme do zlatista.
Z umytých a osušených cukiet odstránime konce, nakrájame ich pozdĺžne na hrubšie plátky a potom na hranolčeky. Cesnak nasekáme nadrobno a opekáme na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Po chvíli pridáme cuketové hranolčeky, nasekaný tymian, soľ a čierne korenie. Cherry paradajky prekrojíme na polovice a pridáme k cukete na panvicu. Restujeme pokým cuketa a paradajky nezmäknú. Na záver ochutíme citrónovou šťavou a čerstvými bylinkami.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu cuketových hranolčekov a na vrch položíme plátok ugrilovaného mäsa.