1
21
Zázvorové cookies s mandľami a karamelom

Zázvorové cookies s mandľami a karamelom

45 min
20 porcií

Karamel

  • 100 g kryštálového cukru Belbake
  • 20 g masla Pilos
  • štipka soli Castello
  • 10 g nastrúhaného čerstvého zázvoru


Cesto

  • 125 g masla Pilos
  • 140 g trstinového cukru Belbake
  • 30 g kryštálového cukru Belbake
  • 10 g medu
  • štipka soli Castello
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 vajce
  • 20 g nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • kôra z 1 pomaranča
  • 80 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
  • 80 g mandlí Belbake
  • 110 g polohrubej múky Castello
  • 130 g jemných ovsených vločiek Crownfield

Potrebujeme

strúhadlo, veľký plech, papier na pečenie, robot s nadstavcom lopatka, cukrársku stierku

POSTUP

Karamel

Do panvice nasypeme cukor a necháme skaramelizovať. Karamel stiahneme z ohňa, vmiešame doň maslo, štipku soli a najemno nastrúhaný zázvor. Nalejeme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a zľahka rozotrieme. Potom ho necháme dôkladne vychladnúť a stuhnúť.


Cesto

V robote s lopatkovým nadstavcom vyšľaháme maslo s oboma cukrami a medom do peny. Potom pridáme štipku soli, sódu bikarbónu, vajce a zašľaháme. Potom vpracujeme najemno nastrúhaný zázvor a pomarančovú kôru.

Stuhnutý karamel, čokoládu a mandle nasekáme nadrobno. Spolu s múkou a ovsenými vločkami ich vmiešame do cesta.

Vymiesené cesto preložíme na papier na pečenie. Vytvarujeme z neho dlhú rolku, ktorú zabalíme do papiera, v spoji pomocou stierky dôkladne utlačíme a necháme aspoň hodinu stuhnúť v chladničke. 

Rolku stuhnutého cesta nakrájame na približne 20 koliesok. Každé koliesko ručne vytvarujeme a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie v dostatočných rozostupoch (pečením sa roztečú). Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 10 – 15 minút dozlatista. Upečené ich necháme na plechu mierne vychladnúť.


Servírovanie

Zázvorové cookies podávame ešte teplé alebo aj za studena ku káve či čaju.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • V
    Violette Vanmoriel
    13. december 2020, 11:27

    veľmi som sa tešila na tento recept, no pri pečení sa karamel roztopil a tým aj celé cookies sa roztiekli zlepili a sú gumené z toho karamelu :(

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      15. december 2020, 16:15

      Dobrý deň, to nás veľmi mrzí, veríme, že pri druhom pokuse sa Vám cookies podaria tak skvelé ako Veronike! Odporúčame skúsiť nechať karamel chladnúť a tuhnúť dlhší čas. Prajeme pekný deň!

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info