Chuťovky zo zemiakov a salámy s čerstvým chrenom
- labužnícke salámy Dulano (v kabátiku)
- väčšie zemiaky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Biotrend
- rukola
- šťava z citróna
- žlté cherry paradajky
- práškový cukor Belbake
- čerstvý chren
Postup
Väčšie zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode domäkka. Potom ich opatrne ošúpeme na nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré rozložíme na tanier. Kolieska zemiakov ochutíme morskou soľou, čiernym mletým korením a pokvapkáme olivovým olejom.
V miske ochutíme rukolu – trochou citrónovej šťavy a niekoľkými kvapkami olivového oleja.
Žlté cherry paradajky rozkrojíme na polovice a rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Ochutíme morskou soľou, čiernym mletým korením, trochou práškového cukru a pokvapkáme olivovým olejom. Pomaly sušíme v rúre max pri teplote 100°C.
Koliesko salámy preložíme a do vnútra dáme rukolu. Na každé koliesko zemiaku položíme kúsok pečenej paradajky. Na záver posypeme čerstvo nastrúhaným chrenom.