Cícerový šalát s grilovaným tuniakom
Suroviny
- 200 g vareného cícera Freshona
- 100 g žltej papriky
- 100 g uhorky
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- olivový olej Primadonna
- 1 citrón
- 1 pomaranč
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 lyžička mletej štipľavej papriky Kania
- 100 g cherry paradajok
- 4 steaky z tuniaka
- 1 lahôdková cibuľka
- 4 polosušené paradajky
Chlebové chipsy
- 4 krajce staršieho chleba (3 mm hrubé)
Olivová tapenáda
- 80 g čiernych olív bez kôstok Baresa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica sekaného čerstvého tymianu
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
Potrebujeme
kovové sitko, strúhadlo, grilovaciu panvicu alebo gril, plech, mixér
POSTUP
Cícer precedíme, prepláchneme studenou vodou a presypeme do misky. Pridáme na kocky nakrájanú papriku, uhorku, nasekanú petržlenovú vňať, olej, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru z citróna i pomaranča. Dochutíme soľou, korením, mletou paprikou, nakrájanými cherry paradajkami a necháme niekoľko minút odležať.
Tuniaka z oboch strán osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a grilujeme z oboch strán medium alebo medium rare (aby vnútro zostalo ružové).
Do šalátu pred podávaním ešte pridáme nasekanú lahôdkovú cibuľku, dobre premiešame a servírujeme.
Chlebové chipsy
Chlieb nakrájame na 3 mm hrubé plátky. Poukladáme ich vedľa seba na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 100 °C približne 15 minút.
Olivová tapenáda
Všetky suroviny spolu rozmixujeme.
Servírovanie
Grilovaného tuniaka servírujeme s cícerovým šalátom. Ozdobíme chlebovými chipsmi s olivovou tapenádou, na ktorú položíme polosušené paradajky.