0
1
Tartiflette

Tartiflette

2 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 1 kg zemiakov
  • 2 cibule
  • rastlinný olej Vita D´or
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 g plátkov anglickej slaniny Pikok
  • 50 ml bieleho suchého vína
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 500 g polotvrdého alpského syra Milbona

Potrebujeme

wok, plech


POSTUP

Zemiaky uvaríme v šupke vo vriacej osolenej vode. Necháme vychladnúť a následne ošúpeme. Cibuľu nakrájame na tenké pásiky. Vo woku na oleji orestujeme cibuľu, pretlačené strúčiky cesnaku a slaninu nakrájanú na menšie kúsky. Následne prilejeme víno, počkáme kým sa z vína odparí alkohol a pridáme na kolieska nakrájané predvarené zemiaky. Osolíme, okoreníme, premiešame a preložíme na plech. Na vrch rozložíme syr a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C na približne 10 minút.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať