
Tartiflette
Suroviny
- 1 kg zemiakov
- 2 cibule
- rastlinný olej Vita D´or
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 g plátkov anglickej slaniny Pikok
- 50 ml bieleho suchého vína
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 500 g polotvrdého alpského syra Milbona
Potrebujeme
wok, plech
POSTUP
Zemiaky uvaríme v šupke vo vriacej osolenej vode. Necháme vychladnúť a následne ošúpeme. Cibuľu nakrájame na tenké pásiky. Vo woku na oleji orestujeme cibuľu, pretlačené strúčiky cesnaku a slaninu nakrájanú na menšie kúsky. Následne prilejeme víno, počkáme kým sa z vína odparí alkohol a pridáme na kolieska nakrájané predvarené zemiaky. Osolíme, okoreníme, premiešame a preložíme na plech. Na vrch rozložíme syr a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C na približne 10 minút.