0
12
Zeleninové ragú s krkovičkou a zemiakovou slamou

Zeleninové ragú s krkovičkou a zemiakovou slamou

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 4 plátky bravčovej krkovičky bez kosti
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • granulovaný cesnak Kania
  • 3 lyžice mletej údenej papriky
  • olivový olej Primadonna
  • 100 g cibule
  • 1 lyžica sekaného cesnaku
  • 50 g plátkov choriza Dulano Selection
  • 4 bobkové listy Kania
  • 100 g mrkvy
  • 100 g feniklu
  • 80 g červenej papriky
  • 20 g štipľavej papričky
  • 200 ml pasírovaných paradajok Freshona
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1 konzerva červených fazúľ Freshona (410 g)                       
  • čerstvý tymian
  • čerstvý rozmarín
  • 100 g cukety
  • 1 stredne veľký zemiak
  • rastlinný olej Vita D'or
  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

grilovaciu panvicu, strúhadlo, kovové sitko, papierové utierky


POSTUP

Mäso ochutíme soľou, čiernym korením, sušeným cesnakom a asi dvoma lyžicami údenej papriky. Necháme približne 30 minút marinovať.

V panvici s rozpáleným olivovým olejom restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a chorizo. Pridáme bobkové listy, na kocky nakrájanú mrkvu, fenikel, papriku a štipľavú papričku. Okoreníme, jemne osolíme, ochutíme lyžicou údenej papriky a pasírovanými paradajkami. Zalejeme vývarom, pridáme precedené a prepláchnuté fazule, nasekaný tymian a rozmarín. Necháme asi 15 – 20 minút pomaly bublať. Tesne pred dokončením pridáme do zeleniny cuketu nakrájanú na kocky a necháme zohriať.

Približne v polovici času bublania zeleniny (po asi desiatich minútach) v grilovacej panvici opečieme krkovičku z obidvoch strán.

Zemiaková slama

Surový ošúpaný zemiak nastrúhame najemno a prepláchneme studenou vodou tak, aby sme ho zbavili škrobu. Následne usmažíme v rastlinnom oleji dozlatista a osušíme na papierovej utierke.

Servírovanie

Servírujeme v jednej veľkej mise, do ktorej na dno dáme zeleninovú zmes a na ňu uložíme plátky grilovanej krkovičky. Mäso posypeme zemiakovou slamou a dozdobíme lístkami petržlenovej vňate.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať