Zeleninové ragú s krkovičkou a zemiakovou slamou
Suroviny
- 4 plátky bravčovej krkovičky bez kosti
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- granulovaný cesnak Kania
- 3 lyžice mletej údenej papriky
- olivový olej Primadonna
- 100 g cibule
- 1 lyžica sekaného cesnaku
- 50 g plátkov choriza Dulano Selection
- 4 bobkové listy Kania
- 100 g mrkvy
- 100 g feniklu
- 80 g červenej papriky
- 20 g štipľavej papričky
- 200 ml pasírovaných paradajok Freshona
- 100 ml zeleninového vývaru
- 1 konzerva červených fazúľ Freshona (410 g)
- čerstvý tymian
- čerstvý rozmarín
- 100 g cukety
- 1 stredne veľký zemiak
- rastlinný olej Vita D'or
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
grilovaciu panvicu, strúhadlo, kovové sitko, papierové utierky
POSTUP
Mäso ochutíme soľou, čiernym korením, sušeným cesnakom a asi dvoma lyžicami údenej papriky. Necháme približne 30 minút marinovať.
V panvici s rozpáleným olivovým olejom restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a chorizo. Pridáme bobkové listy, na kocky nakrájanú mrkvu, fenikel, papriku a štipľavú papričku. Okoreníme, jemne osolíme, ochutíme lyžicou údenej papriky a pasírovanými paradajkami. Zalejeme vývarom, pridáme precedené a prepláchnuté fazule, nasekaný tymian a rozmarín. Necháme asi 15 – 20 minút pomaly bublať. Tesne pred dokončením pridáme do zeleniny cuketu nakrájanú na kocky a necháme zohriať.
Približne v polovici času bublania zeleniny (po asi desiatich minútach) v grilovacej panvici opečieme krkovičku z obidvoch strán.
Zemiaková slama
Surový ošúpaný zemiak nastrúhame najemno a prepláchneme studenou vodou tak, aby sme ho zbavili škrobu. Následne usmažíme v rastlinnom oleji dozlatista a osušíme na papierovej utierke.
Servírovanie
Servírujeme v jednej veľkej mise, do ktorej na dno dáme zeleninovú zmes a na ňu uložíme plátky grilovanej krkovičky. Mäso posypeme zemiakovou slamou a dozdobíme lístkami petržlenovej vňate.