Teplý mexický šalát s mletým mäsom
- 300 g mletého hovädzieho mäsa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 hrsť čerstvých byliniek (rozmarín, petržlenová vňať a tymian)
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Italiamo
- 200 g zemiakov
- 1 pór (iba biela časť)
- 3 farebné papriky (1 červená, 1 žltá, 1 zelená)
- 2 štipľavé papričky
- 1 hrsť sterilizovanej kukurice Freshona
- 1 hrsť mrazených zelených strukov Icefield
- 1 citrón
POTREBUJEME
- pekáč
- papier na pečenie
- wok alebo veľkú panvicu
Mäsové guľôčky
Mleté mäso zmiešame v miske s nadrobno nasekaným cesnakom a bylinkami, soľou a mletým čiernym korením. Dôkladne premiešame. Rukou zo zmesi tvarujeme malé guľôčky, ktoré poukladáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 220 °C asi 5 – 7 minút.
Teplý šalát
Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, potom ich očistíme a rozkrojíme na štvrtinky. Bielu časť póru nakrájame na väčšie kúsky a papriky na pásiky. Na rozpálenom woku alebo väčšej panvici na olivovom oleji začneme restovať farebnú papriku. Ochutíme ju soľou a mletým čiernym korením. Asi po 3 minútach pridáme pór a zemiaky a restujeme dozlatista. Podľa potreby osolíme a okoreníme. Zo štipľavých papričiek odstránime jadierka, nasekáme ich nadrobno a pridáme k zelenine spolu s pečenými mäsovými guľôčkami. Krátko opečieme. Pred koncom pridáme kukuricu a rozmrazené zelené struky. Dôkladne premiešame a ochutíme citrónovou šťavou, nadrobno nasekaným tymianom a petržlenovou vňaťou.
SERVÍROVANIE
Šalát s mäsovými guľôčkami podávame teplý.