Palacinková roláda s mascarpone a banánmi
Suroviny
Cesto
- 150 g hladkej múky Belbake
- štipka soli Kania
- 20 g kryštálového cukru Belbake
- 20 g kakaa Belbake
- 400 ml mlieka Pilos (3,5 %)
- 5 vajec
- 80 g prepusteného masla (ghee)
Krém
- 500 g mascarpone Lovilio
- 200 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic Milbona
- 100 g práškového cukru Belbake
- kôra z 1 citróna
Poleva
- 100 g horkej čokolády Fin Carré
- 30 g masla Pilos
Ešte potrebujeme
- 100 g lieskovcovo-orieškovo kakaovej nátierky Mister Choc
- 3 – 4 banány
- 50 g lieskových orechov Alesto
Potrebujeme
- smoothie mixér, panvicu na palacinky, strúhadlo, cukrárske vrecko bez špičky
POSTUP
Cesto
Všetky suroviny okrem prepusteného masla rozmixujeme. Hladké cesto necháme odstáť najlepšie do ďalšieho dňa.
Na druhý deň na prepustenom masle opečieme 9 hrubších palaciniek z oboch strán.
Tip: Maslo klarifikujeme, aby sme ho zbavili mliečnej bielkoviny a palacinky sa pri dlhšom smažení nepripaľovali. Ako náhradu prepusteného masla môžeme použiť ghee maslo. Pozrite si postup ako pripraviť prepustené maslo.
Krém
Všetky suroviny spolu metličkou prešľaháme.
Vychladnuté kakaové palacinky uložíme do tvaru štvorca (3 × 3) tak, aby sa prekrývali. Potrieme ich krémom. Na spodný rad palaciniek s krémom nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka polovicu lieskovcovej nátierky. Pridáme banány a zvyšnú nátierku. Zvinieme, okraje rolády zrežeme a aby sa nám s ňou ľahšie pracovalo, môžeme ju prekrojiť na polovice. Necháme stuhnúť v chladničke.
Poleva
Čokoládu roztopíme s maslom vo vodnom kúpeli a prelejeme do cukrárskeho vrecka.
Roládu ozdobne polejeme a dozdobíme kúskami orechov.
Tip: Orechy môžeme vopred opiecť na suchej panvici a ošúpať.