Veľkonočné orechové muffiny
Cesto
- 5 vajíčok
- 150 g práškového cukru Belbake
- 150 g mletých vlašských orechov Alesto
- 1 lyžica kakaa Belbake
Plnka
- 1/2 uvareného sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
Na ozdobenie
- 250 g mascarpone Lovilio
- 1/2 uvareného sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
- arašidy v čokoláde Mister Choc
Potrebujeme
- šľahací mixér
- košíčky na muffiny
- cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou
- metličku na šľahanie
Postup
Celú plechovku sladeného kondenzovaného mlieka vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme približne 2,5 hodiny. Kondenzované mlieko sa varením premení na hustú karamelovú hmotu, ktorú necháme dôkladne vychladnúť (najlepšie je pripraviť si skaramelizované kondenzované mlieko deň vopred).
Žĺtky s cukrom vymiešame mixérom do peny. Aby bola zmes nadýchaná, môžeme počas miešania pridať 2 lyžice teplej vody. Do žĺtkovej zmesi ručne primiešame orechy, kakao a nakoniec po častiach zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Košíčky naplníme pripraveným cestom len do 2/3. Do každého košíčka pridáme 1 lyžičku skaramelizovaného kondenzovaného mlieka a potom ešte lyžičku cesta, aby bola plnka prekrytá. Muffiny pečieme približne 25 minút pri teplote 180 °C.
Mascarpone a zvyšok skaramelizovaného mlieka ručne vymiešame na hladký krém, ktorý dáme do chladničky stuhnúť (najlepšie na celú noc). Stuhnutý krém preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanesieme ho na vychladnuté muffiny do tvaru kruhu (vytvoríme hniezdo), do ktorého uložíme arašidy v čokoláde.