Citrónové tiramisu
Suroviny
Citrónový krém
- 100 g masla Pilos
- 100 ml citrónovej šťavy
- 3 žĺtky
- 1 vajce
- 200 g kryštálového cukru Belbake
- kôra z 2 citrónov
Tiramisu krém
- 1 vajce
- 3 žĺtky
- 80 g práškového cukru Belbake
- 500 g mascarpone Milbonaa
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Ešte budeme potrebovať
- 28 dlhých cukrárskych piškót Sondey
- 70 g medu
- 130 ml citrónovej šťavy
- 1 citrón
Potrebujeme
- robot s nadstavcom metlička, ručný šľahač, cukrárske vrecko, formu na pečenie s vyberateľným dnom s priemerom 24 cm, flambovaciu pištoľ
POSTUP
Citrónový krém
Vo vodnom kúpeli roztopíme maslo s citrónovou šťavou.
Žĺtky a 1 vajce vymiešame s cukrom, prilejeme k maslovo-citrónovej zmesi, pridáme kôru z citrónov a za občasného miešania pomocou varešky krém varíme, kým zhustne.
Tip: Krém je hotový, keď po vareške prejdeme prstom a krém sa nezleje.
Krém precedíme cez sitko, aby sme odstránili prebytočnú kôru a časti vajíčok.
Citrónový krém necháme úplne vychladnúť a následne ho prelejeme do cukrárskeho vrecka.
Tiramisu krém
1 vajce a žĺtky vyšľaháme ručným šľahačom nad parou do hustej svetlej peny.
Mascarpone so smotanou na šľahanie vyšľaháme v robote s nadstavcom metlička.
Obe zmesi spojíme a zľahka premiešame.
V menšej miske zmiešame med s citrónovou šťavou.
Na dno formy uložíme vrstvu piškót, ktoré polejeme medovo-citrónovým sirupom.
Na piškóty nanesieme vrstvu tiramisu krému, a pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme citrónový krém, ktorý jemne vmramorujeme.
Pokračujeme vrstvou piškót, tiramisu krému a citrónového krému.
Servírovanie
Citrónové tiramisu necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa a pred podávaním ešte posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou.