9
17
Donuty z brioškového cesta

Donuty z brioškového cesta

2 h 0 m
12 porcií
  • 50 ml mlieka Pilos
  • 110 ml vody
  • 2 veľké vajíčka
  • 500 g polohrubej múky Castello
  • 20 g droždia
  • 60 g kryštálového cukru Castello
  • 10 g soli Castello
  • 160 g masla Pilos
  • 500 ml slnečnicového oleja Vita D´or
  • 100 g bielej čokolády Fin Carré
  • 100 g horkej čokolády Fin Carré
  • ozdobná posýpka

Postup

Potrebujeme

  • mixér s miesiacim hákom

Do mixéra pridáme mlieko, vodu, vajíčka, múku a kvasnice. Miešame asi 2 minúty. Potom postupne prisypávame cukor a soľ. Pridáme aj studené maslo a miešame, kým sa cesto spojí a bude úplne hladké a pružné. Takto vymiesené cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste aspoň 1 hodinu. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho kruhy a do nich malé dierky.

Vykrojené cesto necháme ešte asi 30 minút podkysnúť. Vo väčšom hrnci necháme rozohriať slnečnicový olej, v ktorom vyprážame donuty z oboch strán dozlatista. Ukladáme ich na papierovú utierku, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.

Kým donuty chladnú, roztopíme obe čokolády vo vodnom kúpeli a vychladnuté donuty do nich zvrchu namáčame. Skôr ako poleva stuhne, posypeme ich ozdobnou posýpkou.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať