Donuty z brioškového cesta
- 50 ml mlieka Pilos
- 110 ml vody
- 2 veľké vajíčka
- 500 g polohrubej múky Belbake
- 20 g droždia
- 60 g kryštálového cukru Belbake
- 10 g soli Belbake
- 160 g masla Pilos
- 500 ml slnečnicového oleja Vita D´or
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 100 g horkej čokolády Fin Carré
- ozdobná posýpka
Postup
Potrebujeme
- mixér s miesiacim hákom
Do mixéra pridáme mlieko, vodu, vajíčka, múku a kvasnice. Miešame asi 2 minúty. Potom postupne prisypávame cukor a soľ. Pridáme aj studené maslo a miešame, kým sa cesto spojí a bude úplne hladké a pružné. Takto vymiesené cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste aspoň 1 hodinu. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho kruhy a do nich malé dierky.
Vykrojené cesto necháme ešte asi 30 minút podkysnúť. Vo väčšom hrnci necháme rozohriať slnečnicový olej, v ktorom vyprážame donuty z oboch strán dozlatista. Ukladáme ich na papierovú utierku, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.
Kým donuty chladnú, roztopíme obe čokolády vo vodnom kúpeli a vychladnuté donuty do nich zvrchu namáčame. Skôr ako poleva stuhne, posypeme ich ozdobnou posýpkou.