13
23
Donuty z brioškového cesta

Donuty z brioškového cesta

2 h 0 m
12 porcií
  • 50 ml mlieka Pilos
  • 110 ml vody
  • 2 veľké vajíčka
  • 500 g polohrubej múky Castello
  • 20 g droždia
  • 60 g kryštálového cukru Castello
  • 10 g soli Castello
  • 160 g masla Pilos
  • 500 ml slnečnicového oleja Vita D´or
  • 100 g bielej čokolády Fin Carré
  • 100 g horkej čokolády Fin Carré
  • ozdobná posýpka

Postup

Potrebujeme

  • mixér s miesiacim hákom

Do mixéra pridáme mlieko, vodu, vajíčka, múku a kvasnice. Miešame asi 2 minúty. Potom postupne prisypávame cukor a soľ. Pridáme aj studené maslo a miešame, kým sa cesto spojí a bude úplne hladké a pružné. Takto vymiesené cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste aspoň 1 hodinu. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho kruhy a do nich malé dierky.

Vykrojené cesto necháme ešte asi 30 minút podkysnúť. Vo väčšom hrnci necháme rozohriať slnečnicový olej, v ktorom vyprážame donuty z oboch strán dozlatista. Ukladáme ich na papierovú utierku, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.

Kým donuty chladnú, roztopíme obe čokolády vo vodnom kúpeli a vychladnuté donuty do nich zvrchu namáčame. Skôr ako poleva stuhne, posypeme ich ozdobnou posýpkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    19. január 2024, 14:47

    Ako velmi som chcela spravit donaty, ale ostala som sklamana, este som si myslela, ze to cesto bude fajn, ale i bez chuti, ako pisu, hlcu olej. Vsetko slo do kosa :(

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      24. január 2024, 18:42

      To nás veľmi mrzí, že vám tento recept nevyšiel . 😥

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. marec 2023, 23:19

    Recept som síce neskúšala, no je dôležité už vykrojené donutky nechať ešte 30 min.podkysnúť (chytia akoby kôrku a tá zabrani oleju sa dostať dnu) a odporúča sa tiež do oleja vhodiť kúsok masla, vraj aj to zabráni, aby sa šišky nasiakli olejom a pridá na typickej donut chuti. Držím palce!

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      04. apríl 2023, 08:09

      Dobrý deň, ďakujeme za túto praktickú radu. 😍 Veríme, že pomôže aj ostatným pri pečení. 😇

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. január 2023, 10:49

    Masne mozu byt ked olej je slabo nahriaty. Vtedy to nasava.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. september 2022, 15:29

    Dobrý deň, tiež som dneska robila donuty podľa tohto receptu a popili všetok olej. Vôbec sa nedajú kvôli tomu množstva oleja jesť a pritom to majú byť donuty pre deti. Ani mne sa nezdá, že sú na fotke donuty podla tohto receptu

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      18. november 2022, 11:20

      Ale ten pol litra oleja je na vyprážanie nie do cesta.....čítame a porozumením

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. marec 2021, 19:43

    Dobrý večer ja som dnes robila donuty a musím povedat že lepšie som asi ani nejedla . Vôbec neboli mastné a všetko sa mi podarilo . Vážne výborný recept❤️😋

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      17. august 2023, 12:50

      Dobrý deň dnes som sa rozhodla deťom spraviť donuty dúfam že sa mi podaria

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať