5
4
Donuty z brioškového cesta

Donuty z brioškového cesta

2 h 0 m
12 porcií
  • 50 ml mlieka Pilos
  • 110 ml vody
  • 2 veľké vajíčka
  • 500 g polohrubej múky Castello
  • 20 g droždia
  • 60 g kryštálového cukru Castello
  • 10 g soli Castello
  • 160 g masla Pilos
  • 500 ml slnečnicového oleja Vita D´or
  • 100 g bielej čokolády Fin Carré
  • 100 g horkej čokolády Fin Carré
  • ozdobná posýpka

Postup

Potrebujeme

  • mixér s miesiacim hákom

Do mixéra pridáme mlieko, vodu, vajíčka, múku a kvasnice. Miešame asi 2 minúty. Potom postupne prisypávame cukor a soľ. Pridáme aj studené maslo a miešame, kým sa cesto spojí a bude úplne hladké a pružné. Takto vymiesené cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste aspoň 1 hodinu. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho kruhy a do nich malé dierky.

Vykrojené cesto necháme ešte asi 30 minút podkysnúť. Vo väčšom hrnci necháme rozohriať slnečnicový olej, v ktorom vyprážame donuty z oboch strán dozlatista. Ukladáme ich na papierovú utierku, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.

Kým donuty chladnú, roztopíme obe čokolády vo vodnom kúpeli a vychladnuté donuty do nich zvrchu namáčame. Skôr ako poleva stuhne, posypeme ich ozdobnou posýpkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept

Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

  • H
    Hosť
    25. september 2020, 20:02

    Aj ja som robila donutky, vyzeraju super ale tá chuť. Samý olej. Uplne sa napili pri pečení. Neodporúčam vôbec.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. august 2020, 22:43

    Ani mne sa tieto donuty nevydarili tak, aby som bola s výsledkom - hlavne s chuťou spokojná. Možno by sa hodil videorecept, aby bolo jasné, kde nastala chyba. Vzhľadom na pomer stráveného času a výsledku neodporúčam robiť donuty podľa tohto receptu.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. jún 2020, 10:21

    už nikdy viac... otrasné cesto... zožerie minimálne pol litra oleja.... úplne nevhodné... akurát tak na žlčníkový záchvat 🙄....a neverím, že na fotke sú donuty z tohto cesta!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. marec 2020, 21:01

    Dnes som robila, neuveriteľne sa napili olejom

    Odpovedať
  • Dadka Ondrejková
    14. marec 2019, 13:24

    Dobrý deň, chcem sa spýtať ohľadom masla. Píšete, že pridáme studené maslo - maslo má byť stopené a pridané vychladené alebo maslo v celku? Ďakujem za odpoveď :)

    Odpovedať

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info