5
12
Čokoládovo-banánová torta

Čokoládovo-banánová torta

2 h 45 m
15 porcií

Korpus

  • 200 g horkej čokolády J. D. Gross (70 % kakaa)
  • 140 g masla Pilos
  • 5 vajíčok
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 40 ml kávy (40 ml vody a 3 lyžičky rozpustnej kávy Belbake)
  • 1/2 lyžičky soli Castello
  • 80 g mletých orechov Alesto


Mrvenička

  • 100 g práškového cukru Castello
  • 240 g hladkej múky Castello
  • ½ lyžičky soli Castello
  • 40 g kakaa Castello
  • 100 g masla Pilos
  • 2 žĺtky


Stracciatellový krém

  • 500 ml smotany
  • na šľahanie Pilos (33%)
  • 250 g roztierateľného tvarohu Pilos (8,4%)
  • 100 g práškového cukru Castello
  • 100 g horkej čokolády J. D. Gross (70 % kakaa)

Ešte budeme potrebovať

  • 5 banánov

POSTUP

POTREBUJEME

  • misku na vodný kúpeľ
  • robot s nadstavcom metlička a lopatka
  • silikónovú stierku
  • formu na pečenie (priemer 20 cm)
  • papier na pečenie
  • veľký plech

Čas prípravy: 2 hodiny

Čas pečenia: 45 minút

Korpus

Nalámanú čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Medzitým vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Potom prilejeme kávu, pridáme štipku soli a krátko premiešame. Prišľaháme rozpustenú čokoládu s maslom. Mleté orechy primiešame ručne silikónovou stierkou. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme približne 45 minút pri teplote 160°C.

Mrvenička

V robote zmiešame všetky ingrediencie. Podľa potreby môžeme pridať 2 lyžice studenej vody. Pripravené suchšie cesto rozmrvíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Mrveničku pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C približne 10 – 15 minút.

Stracciatellový krém

Smotanu spolu s tvarohom a práškovým cukrom vyšľaháme dotuha. Za stáleho miešania prilejeme tenkým prúdom rozpustenú, vychladnutú čokoládu.

Čokoládovo-banánová torta

Ošúpané banány pozdĺžne prekrojíme na polovice. Na vychladnutý korpus ich uložíme do kruhu. Začneme vonkajším okrajom a pokračujeme smerom do stredu. Stracciatellový krém úhľadne nanesieme na celý korpus, aj k okrajom formy. Tortu necháme dôkladne stuhnúť v chladničke.

Servírovanie

Stuhnutú tortu pred podávaním posypeme mrveničkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    10. november 2020, 19:47

    Korpus: ako čokoláda - tvrdý Krém: nedalo sa vyšľahať do tuha, teda nedrží tvar ani po 24 h v chladničke (nemala by sa najprv vyšľahať šľahačka do tuha až potom zmiešať s tvarom a čokoládou?) Celkovo: veľmi ťažké (vôbec nie svieža chuť, ako niekto píše nižšie, 300 g čokolády spolu, 140 g masla a šľahačka, toto spolu je veľa tuku a energie) Tak neviem, kde som urobila chybu, postupovala som presne podľa postupu.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. apríl 2019, 22:36

    Vybornaaaa, tiez som mrvenicku robila z polovicnej davky.

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      16. september 2019, 18:16

      Dobrý deň, sme radi, že Vám torta chutila a samozrejme si môžete množstvo upraviť podľa toho ako Vám to vyhovuje.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. apríl 2019, 16:11

    Torta chuťovo dobrá, ale pri krájaní bola mrvenička všade, len na torte nie.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      12. apríl 2019, 22:50

      Rovnaky problem a aj to, ze mrvenicky je z tejto davky tak na 2 torty.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. marec 2019, 12:39

    torta je vynikajúca, veľmi chutná a svieža, mrvenička je doslova čerešničkou na torte, stačí spraviť z polovičnej dávky

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      16. september 2019, 18:17

      Dobrý deň, sme veľmi radi, že Vám torta chutila a boli ste spokojný a množstvo si môžete upraviť podľa toho ako Vám to vyhovuje.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    27. marec 2019, 10:01

    Torta je výborná , ale ja som dala miesto tvarohu 2 goldesi a bolo to velmi dobre. Odporúčam. A mrvenička mi prišla zbytočná, dala som strúhanú čokoládu. Každý pochválil.

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      16. september 2019, 18:19

      Dobrý deň, sme veľmi radi, že sa Vám recept podaril aj s obmenou namiesto tvarohu. Budeme radi ak nás budete sledovať aj naďalej. Pekný deň.

      Odpovedať


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info