8
52
Čokoládovo-banánová torta

Čokoládovo-banánová torta

2 h 45 m
15 porcií

Korpus

  • 200 g horkej čokolády J. D. Gross (70 % kakaa)
  • 140 g masla Pilos
  • 5 vajíčok
  • 100 g kryštálového cukru Belbake
  • 40 ml kávy (40 ml vody a 3 lyžičky rozpustnej kávy Belbake)
  • 1/2 lyžičky soli Belbake
  • 80 g mletých orechov Alesto


Mrvenička

  • 100 g práškového cukru Belbake
  • 240 g hladkej múky Belbake
  • ½ lyžičky soli Belbake
  • 40 g kakaa Belbake
  • 100 g masla Pilos
  • 2 žĺtky


Stracciatellový krém

  • 500 ml smotany
  • na šľahanie Pilos (33%)
  • 250 g roztierateľného tvarohu Pilos (8,4%)
  • 100 g práškového cukru Belbake
  • 100 g horkej čokolády J. D. Gross (70 % kakaa)

Ešte budeme potrebovať

  • 5 banánov

POSTUP

POTREBUJEME

  • misku na vodný kúpeľ
  • robot s nadstavcom metlička a lopatka
  • silikónovú stierku
  • formu na pečenie (priemer 20 cm)
  • papier na pečenie
  • veľký plech

Čas prípravy: 2 hodiny

Čas pečenia: 45 minút

Korpus

Nalámanú čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Medzitým vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Potom prilejeme kávu, pridáme štipku soli a krátko premiešame. Prišľaháme rozpustenú čokoládu s maslom. Mleté orechy primiešame ručne silikónovou stierkou. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme približne 45 minút pri teplote 160°C.

Mrvenička

V robote zmiešame všetky ingrediencie. Podľa potreby môžeme pridať 2 lyžice studenej vody. Pripravené suchšie cesto rozmrvíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Mrveničku pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C približne 10 – 15 minút.

Stracciatellový krém

Smotanu spolu s tvarohom a práškovým cukrom vyšľaháme dotuha. Za stáleho miešania prilejeme tenkým prúdom rozpustenú, vychladnutú čokoládu.

Čokoládovo-banánová torta

Ošúpané banány pozdĺžne prekrojíme na polovice. Na vychladnutý korpus ich uložíme do kruhu. Začneme vonkajším okrajom a pokračujeme smerom do stredu. Stracciatellový krém úhľadne nanesieme na celý korpus, aj k okrajom formy. Tortu necháme dôkladne stuhnúť v chladničke.

Servírovanie

Stuhnutú tortu pred podávaním posypeme mrveničkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    29. december 2023, 21:10

    Tento recept určite nieje na 20cm formu, lebo všetkého je veľa, korpus je vysoký, krém nestuhol ani po 12 hodinách, mrveničky je asi na tri takéto torty a po vytiahnutí z rúry bola tvrdá, tak neviem kde sa stala chyba ale išiel som podľa postupu a všetky ingrediencie boli v správnej gramaži. Veľké sklamanie

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. marec 2023, 14:50

    Toto je najoblubenejsia torta mojich deti....kazdy rok (uz asi styri roky) musim stale dokola robit tuto tortu, lebo inu nechcu :) a najviac im chutí ta mrvenicka (tiez robim z polovicnej davky). Fantastickaaaa :)

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      04. apríl 2023, 08:47

      Dobrý deň, ďakujeme za Váš milý komentár. 😇 Veľmi sa tešíme, že ste si tortu obľúbili. Veríme, že zostane naďalej Vašim favoritom. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. august 2021, 15:36

    Krtkova torta z prasku je chutnejsia a pravdepodobne aj zdravsia alternativa ako toto tu, a okrem toho zarucene neskonci v kosi 😹😹😹

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. november 2020, 20:47

    Korpus: ako čokoláda - tvrdý Krém: nedalo sa vyšľahať do tuha, teda nedrží tvar ani po 24 h v chladničke (nemala by sa najprv vyšľahať šľahačka do tuha až potom zmiešať s tvarom a čokoládou?) Celkovo: veľmi ťažké (vôbec nie svieža chuť, ako niekto píše nižšie, 300 g čokolády spolu, 140 g masla a šľahačka, toto spolu je veľa tuku a energie) Tak neviem, kde som urobila chybu, postupovala som presne podľa postupu.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. apríl 2019, 00:36

    Vybornaaaa, tiez som mrvenicku robila z polovicnej davky.

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      16. september 2019, 18:16

      Dobrý deň, sme radi, že Vám torta chutila a samozrejme si môžete množstvo upraviť podľa toho ako Vám to vyhovuje.

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať