Čokoládovo-banánová torta
Korpus
- 200 g horkej čokolády J. D. Gross (70 % kakaa)
- 140 g masla Pilos
- 5 vajíčok
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- 40 ml kávy (40 ml vody a 3 lyžičky rozpustnej kávy Belbake)
- 1/2 lyžičky soli Belbake
- 80 g mletých orechov Alesto
Mrvenička
- 100 g práškového cukru Belbake
- 240 g hladkej múky Belbake
- ½ lyžičky soli Belbake
- 40 g kakaa Belbake
- 100 g masla Pilos
- 2 žĺtky
Stracciatellový krém
- 500 ml smotany
- na šľahanie Pilos (33%)
- 250 g roztierateľného tvarohu Pilos (8,4%)
- 100 g práškového cukru Belbake
- 100 g horkej čokolády J. D. Gross (70 % kakaa)
Ešte budeme potrebovať
- 5 banánov
POSTUP
POTREBUJEME
- misku na vodný kúpeľ
- robot s nadstavcom metlička a lopatka
- silikónovú stierku
- formu na pečenie (priemer 20 cm)
- papier na pečenie
- veľký plech
Čas prípravy: 2 hodiny
Čas pečenia: 45 minút
Korpus
Nalámanú čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Medzitým vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Potom prilejeme kávu, pridáme štipku soli a krátko premiešame. Prišľaháme rozpustenú čokoládu s maslom. Mleté orechy primiešame ručne silikónovou stierkou. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme približne 45 minút pri teplote 160°C.
Mrvenička
V robote zmiešame všetky ingrediencie. Podľa potreby môžeme pridať 2 lyžice studenej vody. Pripravené suchšie cesto rozmrvíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Mrveničku pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C približne 10 – 15 minút.
Stracciatellový krém
Smotanu spolu s tvarohom a práškovým cukrom vyšľaháme dotuha. Za stáleho miešania prilejeme tenkým prúdom rozpustenú, vychladnutú čokoládu.
Čokoládovo-banánová torta
Ošúpané banány pozdĺžne prekrojíme na polovice. Na vychladnutý korpus ich uložíme do kruhu. Začneme vonkajším okrajom a pokračujeme smerom do stredu. Stracciatellový krém úhľadne nanesieme na celý korpus, aj k okrajom formy. Tortu necháme dôkladne stuhnúť v chladničke.
Servírovanie
Stuhnutú tortu pred podávaním posypeme mrveničkou.