1
7
Žĺtkové venčeky s cukrovou polevou

Žĺtkové venčeky s cukrovou polevou

2 h 20 m
12 porcií

Suroviny


Odpaľované cesto

  • 60 ml mlieka Pilos
  • 60 ml vody
  • 60 g masla Pilos
  • 15 g kryštálového cukru Belbake
  • štipka soli Kania
  • 90 g hladkej múky Belbake
  • 3 vajcia
  • 40 g práškového cukru Belbake


Krém

  • 30 g Zlatého klasu
  • 30 g hladkej múky Belbake
  • 3 žĺtky
  • 50 ml mlieka Pilos
  • 250 ml mlieka Pilos  
  • 60 g kryštálového cukru Belbake
  • 250 g mascarpone Milbona
  • 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)


Poleva

  • 220 g práškového cukru Belbake
  • 30 ml tuzemáku
  • 20 ml vody

Potrebujeme

 kuchynský robot s nadstavcom lopatka a metlička, cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou, cukrárske vrecko bez špičky, potravinársku fóliu


POSTUP

V hrnci zmiešame mlieko s vodou. Pridáme nadrobno nakrájané maslo, kryštálový cukor a štipku soli. Necháme prevrieť a miešame, až kým sa maslo rozpustí. Keď zmes zovrie, stiahneme z ohňa, pridáme múku a premiešame. Hrniec vrátime na oheň a za stáleho miešania cesto odpaľujeme približne 2 minúty.

Cesto prenesieme do robota s nadstavcom lopatka. Za stáleho miešania v robote rýchlejšie vychladne a až do vychladnutého cesta postupne zašľahávame vajcia. Prenesieme ho do vrecka s ozdobnou zúbkovanou špičkou. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme práškovým cukrom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút dozlatista.

Tip: Rúru počas pečenia neotvárame, inak by nám mohlo cesto spľasnúť.  

Krém

Zlatý klas s múkou vymiešame so žĺtkami a 50 ml mlieka. Zvyšné mlieko nalejeme do hrnca a pridáme cukor. Necháme zovrieť, kým sa cukor rozpustí.

Do žĺtkovej zmesi prilejeme trošku horúceho mlieka, aby sme vyrovnali teploty. Zmesi spojíme a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Preložíme do misky a necháme úplne vychladnúť. Prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky.

Kým puding chladne, mascarpone so smotanou na šľahanie vyšľaháme dopolotuha.

Vychladnutý puding vyšľaháme dohladka, postupne ho zašľahávame do šľahačkovej zmesi. Hotovým krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou.

Poleva

Práškový cukor zmiešame s tuzemákom a v prípade potreby prilejeme trochu vody. Preložíme do cukrárskeho vrecka bez špičky.

Cesto prerežeme na polovicu, spodnú časť naplníme krémom, prikryjeme vrchnou časťou a ozdobíme polevou.   


Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    30. marec 2024, 09:49

    Ako dlho treba zaslahavat vajíčka do cesta? Lebo mne po zaslahani ostalo riedke.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať