Čokoládovo-kávové koláčiky s malinami
Korpus
- 150 g maslových sušienok Sondey
- 1 lyžica kakaa Belbake
- 80 g zmäknutého masla Pilos
Plnka
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 1 lyžička instantnej kávy Green Eclipse
- 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52%)
Ganache
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52%)
- 100 g zmäknutého masla Pilos
- Na ozdobenie:
- 250 g čerstvých malín
Potrebujeme
- formičky s vlnitým okrajom a vyberateľným dnom (priemer 6 cm),
- sekací a šľahací mixér,
- cukrárske vrecko
Postup
Korpus
Maslové sušienky rozomelieme najemno a zmiešame ich s kakaom a zmäknutým maslom. Sušienkový základ rovnomerne natlačíme na dno a boky formičiek. Takto pripravený sušienkový základ dáme stuhnúť do chladničky.
Plnka
V kastróle necháme v smotane rozpustiť kávu a roztopiť čokoládu nasekanú na kúsky. Hneď, ako začne smotana vrieť, odstavíme kastról zo sporáka. Zmes necháme dôkladne vychladnúť (najlepšie cez noc) a už vôbec nemiešame, aby sa vytvorila „kôrka“. Na druhý deň mixérom vyšľaháme parížsky krém. Pomocou cukrárskeho vrecka ho navrstvíme na stuhnutý korpus a zarovnáme.
Ganache
Horúcou smotanou zalejeme čokoládu nasekanú na menšie kúsky a necháme chvíľu odstáť. Potom dôkladne premiešame, aby sa čokoláda úplne rozpustila. Na záver pridáme zmäknuté maslo a vymiešame dohladka. Pripravenou čokoládovou polevou polejeme koláčiky, ozdobíme malinami a dáme zachladiť, aby poleva dostatočne stuhla.