Čokoládový koláč s Baileys šľahačkou
Suroviny
- 200 g horkej čokolády Fin Carré (52 % kakaa)
- 115 g masla Pilos
- 6 vajec
- 120 g kryštálového cukru Belbake
- 3 lyžice kakaa Belbake
- 125 ml likéru Baileys
- štipka soli Kania
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 2 lyžičky škoricového cukru
- 1 hrsť čučoriedok
Potrebujeme
- stierku, metličku, okrúhlu formu s priemerom cca 23 cm, papier na pečenie
POSTUP
Čokoládu spolu s maslom dáme do panvice a za občasného miešania pomaly roztopíme. Necháme chvíľu vychladnúť a postupne primiešame žĺtky.
Tip: Ak by sme žĺtky primiešali do horúcej čokolády, tak by sa mohli zraziť.
Kryštálový cukor, kakao a čokoládovú zmes zmiešame. Prilejeme 100 ml likéru Baileys a dôkladne zapracujeme.
Bielky so štipkou soli vymiešame do pevného snehu, ktorý zľahka stierkou zapracujeme do čokoládového základu. Cestom naplníme formu vystlanú papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.
Smotanu šľaháme a keď začne tuhnúť, pridáme škoricový cukor, 25 ml likéru a dôkladne zašľaháme.
Servírovanie
Čokoládový koláč bez múky podávame ozdobený Baileys šľahačkou a čučoriedkami.