Nepečený tvarohový krémeš s malinami a marakujou
Suroviny
Krém
- 300 g bielej čokolády Fin Carré
 - 750 g mascarpone Milbona
 - 750 g tučného tvarohu Pilos
 - 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
 - Ešte budeme potrebovať:
 - 500 g maslových sušienok Sondey
 - 200 g malín
 - 6 marakují
 - 30 g mrazom sušených jahôd
 
	
Poleva
- 80 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
 - 80 g malinového džemu Maribel
 - 250 g bielej čokolády Fin Carré
 
	
Zdobenie
- 3 marakuje
 - 100 g malín
 - 30 g mrazom sušených jahôd
 
Čas chladenia: Ideálne do ďalšieho dňa
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, formu s vyberateľným dnom s rozmermi 25 x 7 cm
POSTUP
Krém
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
V robote s nadstavcom metlička vyšľaháme studené mascarpone, tvaroh a smotanu na šľahanie.
Do krému prilejeme vlažnú čokoládu a rýchlo zašľaháme.
Krém rozdelíme na dve polovice. Malú vrstvu krému nanesieme na dno formy, pridáme vrstvu sušienok, pokračujeme vrstvou krému, malinami, dužinou z marakuje a opäť prikryjeme vrstvou sušienok.
Do zvyšnej polovice krému prisypeme prášok z mrazom sušených jahôd a nanesieme na sušienky. Krém rozotrieme až ku okrajom a navrch uložíme poslednú vrstvu sušienok.
Poleva
Smotanu na šľahanie zohrejeme s prepasírovaným malinovým džemom.
Tip: Zmes smotany a malinového džemu musí byť horúca, nesmie vrieť.
Do misky pridáme nalámanú čokoládu, prelejeme horúcou smotanou a zmes rozmiešame dohladka.
Polevu rozotrieme na povrch sušienok a koláč následne odložíme do chladničky, aby sušienky zmäkli.
Servírovanie
Koláč na ďalší deň ozdobíme malinami, marakujou a mrazom sušenými jahodami.
                





 Veronika Bušová