2
8
Nepečený jogurtový cheesecake s citrónovo-medovou polevou

Nepečený jogurtový cheesecake s citrónovo-medovou polevou

1 h 0 m
15 porcií

Suroviny

Korpus

  • 200 g maslových sušienok Sondey
  • 80 g masla Pilos


Krém

  • 500 g jogurtu gréckeho typu Pilos
  • 500 g mascarpone Milbona
  • 200 g nátierky z čerstvého syra Pilos
  • 120 g práškového cukru Belbake
  • kôra z 1 citróna


Poleva

  • 150 g masla Pilos
  • 3 vajcia
  • 2 žĺtky
  • 100 g kryštálového cukru Belbake
  • kôra z 2 citrónov
  • 100 ml citrónovej šťavy
  • 120 g medu


Servírovanie

  • 1 citrón

Čas tuhnutia: ideálne do ďalšieho dňa


Potrebujeme

okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 23,5 cm, kuchynský robot s nadstavcom metlička


POSTUP

Korpus

Sušienky rozdrvíme najemno a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes utlačíme na dno tortovej formy.


Krém

Jogurt, mascarpone, nátierku z krémového syra a práškový cukor vyšľaháme v robote s nadstavcom metlička dotuha. Primiešame kôru z citróna, krém prelejeme na korpus a následne necháme stuhnúť v chladničke.


Poleva

Maslo, vajcia, žĺtky, kryštálový cukor, kôru aj šťavu citróna a med uvaríme vo vodnom kúpeli do zhustnutia. Zmes precedíme a necháme vychladnúť. Vychladnutú polevu nanesieme na vrch koláča a necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa. Ozdobíme plátkom citróna a podávame.


Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • D
    Diana
    25. február 2024, 08:33

    Otrasný recept! Vôbec nevyšiel ani krém, ani poleva. Nestuhlo to, všetko sa rozlialo! To vás baví dávať takéto recepty, aby človek do toho kopu peňazí investoval a nič z toho?! URČITE NEROBIŤ!

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      10. apríl 2024, 11:13

      Dobrý deň prajeme, mrzí nás to, že vám dezert nevyšiel podľa predstáv. Veríme, že mu dáte ešte jednu šancu. :-)

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      01. marec 2024, 09:12

      Ja ho práve robim a všetko vyslo super. Niekde ste urobili chybu vy, tak sa nerozculujte a správajte sa slušne.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. február 2024, 20:10

    Ta poleva vobec nezhustla volala som dvom pekarkam nakoniec som dala zelatinu praskovu ...nemate tam chybu?

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      10. apríl 2024, 11:12

      Dobrý deň prajeme, sme radi, že ste našli alternatívu, ktorá fungovala vám. :-)

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať