Nepečený jogurtový cheesecake s citrónovo-medovou polevou
Suroviny
Korpus
- 200 g maslových sušienok Sondey
- 80 g masla Pilos
Krém
- 500 g jogurtu gréckeho typu Pilos
- 500 g mascarpone Milbona
- 200 g nátierky z čerstvého syra Pilos
- 120 g práškového cukru Belbake
- kôra z 1 citróna
Poleva
- 150 g masla Pilos
- 3 vajcia
- 2 žĺtky
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- kôra z 2 citrónov
- 100 ml citrónovej šťavy
- 120 g medu
Servírovanie
- 1 citrón
Čas tuhnutia: ideálne do ďalšieho dňa
Potrebujeme
okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 23,5 cm, kuchynský robot s nadstavcom metlička
POSTUP
Korpus
Sušienky rozdrvíme najemno a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes utlačíme na dno tortovej formy.
Krém
Jogurt, mascarpone, nátierku z krémového syra a práškový cukor vyšľaháme v robote s nadstavcom metlička dotuha. Primiešame kôru z citróna, krém prelejeme na korpus a následne necháme stuhnúť v chladničke.
Poleva
Maslo, vajcia, žĺtky, kryštálový cukor, kôru aj šťavu citróna a med uvaríme vo vodnom kúpeli do zhustnutia. Zmes precedíme a necháme vychladnúť. Vychladnutú polevu nanesieme na vrch koláča a necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa. Ozdobíme plátkom citróna a podávame.