0
0
Cordon bleu z teľacieho stehna

Cordon bleu z teľacieho stehna

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Cordon bleu

  • 2 plátky vidieckej šunky Pikok
  • 100 g plátkového ementálu Milbona
  • 4 plátky teľacieho stehna
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
  • hladká múka Belbake
  • 2 vajcia
  • strúhanka Belbake
  • prepustené maslo na vyprážanie
  • 1 citrón


Zemiaková kaša

  • 350 g zemiakov
  • 50 ml mlieka Pilos
  • 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 1 lyžica masla Pilos
  • čerstvá pažítka


Domáca tatárska omáčka

  • 180 g prémiovej majonézy Kania
  • 25 g nakladaných korenistých uhoriek Cornichons Freshona
  • 25 g cibule
  • 1 lyžica plnotučnej horčice Kania
  • 30 ml nálevu z uhoriek
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • keramický mlynček s korením Kania

Potrebujeme

tĺčik na mäso, potravinársku fóliu, panvicu, hrniec, krájač na zemiaky, sitko


Postup

Cordon bleu

Plátky šunky prekrojíme na polovicu, na každú položíme plátok syra a zrolujeme. Teľacie mäso naklepeme cez fóliu, osolíme a okoreníme. Do stredu každého plátku mäsa položíme pripravenú syrovú rolku, mäso preložíme na polovicu a okraje uzavrieme. Tip: Ak je to potrebné, môžeme mäso upevniť špáradlom. Pripravené plnené rezne obaľujeme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke. Vyprážame na panvici s rozpáleným prepusteným maslom dozlatista. Podávame s citrónom.

Zemiaková kaša

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarené zemiaky scedíme a ešte horúce prepasírujeme cez krájač na zemiaky. Tip: Ak chceme jemnejšiu konzistenciu, môžeme ich prepasírovať ešte raz cez jemné sitko. V malom hrnci ohrejeme mlieko so smotanou. Do druhého hrnca preložíme prepasírované zemiaky, pridáme studené maslo a miešame, kým sa rozpustí. Nakoniec prilejeme ohriate mlieko so smotanou a osolíme. Na tanieri posypeme nasekanou pažítkou.

Domáca tatárska omáčka

Majonézu zmiešame s nadrobno nakrájanými uhorkami, cibuľou a horčicou. Na zriedenie pridáme trochu uhorkového nálevu a dôkladne premiešame. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

Servírovanie

Cordon bleu podávame so zemiakovou kašou a domácou tatárskou omáčkou.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať