Grilované morčacie filety so slaninou a s paradajkami plnenými kozím syrom
Grilované morčacie filety so slaninou a s plnenými paradajkami je dobrota z grilu, ktorú si jednoducho vychutnáte. Do záhrady ku grilu si Marcel tentokrát priviedol hosťa, komičku helloklaudi.
Suroviny
- 4 paradajky
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 hrsť čiernych olív bez kôstok Baresa
- 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa
- čerstvá petržlenová vňať
- 1 hrsť strúhaného parmezánu Milbona
- 120 g kozieho syra Pilos
- 800 g vnútorných morčacích filiet
- čerstvý rozmarín
- 150 g plátkov oravskej slaniny Pikok
- šťava z 1 citróna
- 1 hrsť rukoly
Potrebujeme
gril, alobal
POSTUP
Paradajky prekrojíme na polovicu, dužinu vyberieme a preložíme do misy. Šťavu scedíme, dužinu paradajok osolíme, okoreníme, polejeme olejom, prihodíme natrhané olivy, nasekanú petržlenovú vňať a nastrúhaný parmezán. Pripravenou zmesou naplníme paradajky, posypeme kozím syrom, ochutíme soľou a korením a grilujeme, kým sa syr mierne roztečie. Po ugrilovaní stiahneme šupku z paradajok.
Morčacie filety očistíme, ochutíme soľou, korením a posypeme nadrobno nasekaným rozmarínom. Obalíme plátkami slaniny a grilujeme na rozpálenom grile približne 8 minút. Po ugrilovaní mäso pokvapkáme šťavou z ½ citróna, olejom a prikryjeme alobalom.
Servírovanie
Grilované morčacie filety nakrájame na menšie kúsky a podávame s plnenými paradajkami a rukolovým šalátom ochuteným šťavou z ½ citróna a olejom.