
Cuketové špagety
Suroviny
- 2 cukety
- 200 ml repkového oleja Vita D'or
- soľ Kania
- 300 g špagiet Combino
- olivový olej Primadonna
- 3 strúčiky cesnaku
- 50g masla Pilos
- 100 g Grana Padano Milbona
- čierne mleté korenie Kania
Potrebujeme
panvice, hrniec
POSTUP
Cukety nakrájame na tenké kolieska, vložíme do rozpálenej panvice s repkovým olejom a opražíme. Následne preložíme na tanier vystlaný papierovou utierkou. Do hrnca s vriacou, osolenou vodou vložíme špagety a varíme podľa návodu na obale. Po uvarení odoberieme z hrnca cca 200 ml vody do nádoby, ostatnú vodu scedíme. Do rozpálenej panvice s olivovým olejom prihodíme celé strúčiky cesnaku a opečieme dozlatista. Následne prihodíme uvarené špagety, vypraženú cuketu, maslo, nastrúhaný syr, odloženú vodu zo špagiet, premiešame a okoreníme.
Servírovanie
Cuketové špagety dozdobíme zvyšnou vypraženou cuketou a posypeme nastrúhaným syrom.