0
13
Pečená bravčová krkovička s cibuľou a šošovicou

Pečená bravčová krkovička s cibuľou a šošovicou

2 h 20 m
4 porcie
  • 800 g bravčovej krkovičky bez kosti vcelku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 8 strúčikov cesnaku
  • celá rasca Mikado (podľa chuti)
  • 2 cibule
  • 500 ml vody
  • rastlinný olej Promienna
  • 200 g koreňovej zeleniny (zeler, mrkva, petržlen)
  • 50 g stopkového zeleru
  • 100 g krájaných lúpaných paradajok Freshona
  • 2 lyžice mletej sladkej  papriky Mikado
  • 200 g suchej šošovice Cornfarm
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • 4 bobkové listy Mikado
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu s pokrievkou
  • ponorný mixér
  • lis na cesnak
  • sitko

 

Umytú a osušenú bravčovú krkovičku vložíme do zapekacej misy, po všetkých stranách osolíme a okoreníme. 4 prelisované strúčiky cesnaku a rascu dôkladne vmasírujeme do mäsa. Pridáme cibuľu nakrájanú na rezance a podlejeme vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 2 hodiny. Po 1,5 hodine odstránime pokrievku a pečieme ešte ďalších 30 minút, kým mäso nezíska zlatohnedú farbu. Pred servírovaním necháme trochu vychladnúť.

Na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a stopkový zeler orestujeme v hrnci na rozpálenom oleji. Pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a zvyšné 4 strúčiky cesnaku. Zeleninovú zmes restujeme domäkka približne 15 minút. Potom pridáme paradajky z konzervy, mletú papriku a krátko spolu povaríme. Pridáme umytú a scedenú šošovicu, bobkové listy a podlejeme vývarom. Dusíme na miernom plameni pod pokrievkou domäkka (asi 30 minút). Na záver časť šošovice rozmixujeme pomocou ponorného mixéra (jedlo sa vďaka tomu zahustí). Dochutíme soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Servírovanie

Pečenú krkovičku nakrájame na plátky a podávame s dusenou šošovicou a pečenou cibuľou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať