3
54
Kuracie karí

Kuracie karí

40 min
4 porcie
  • 4 kuracie štvrte
  • rastlinný olej Promienna
  • 2 veľké cibule
  • 80 g zázvoru
  • 6-7 strúčikov cesnaku
  • 2 veľké paradajky
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 4 lyžice karí korenia Mikado
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • čerstvý koriander
  • 1 limetka alebo citrón

Potrebujeme

  • panvicu s pokrievkou

Kuracie karí

Na panvici na troche rastlinného oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, zázvor a cesnak. Medzitým si vykostíme kuracie štvrte, ktoré sme zbavili kože. Mäso nakrájame na menšie kúsky. Keď sú cibuľa, zázvor a cesnak orestované, pridáme paradajky nakrájané na menšie kocky a dusíme domäkka. Potom pridáme kúsky kuracieho mäsa a chvíľu restujeme. Ochutíme soľou a karí korením. Podlejeme kuracím vývarom, prikryjeme pokrievkou a dusíme na miernom plameni 20 – 25 minút domäkka.

Omáčku na záver zjemníme smotanou a necháme prejsť varom. Pred servírovaním môžeme pridať nahrubo nasekaný koriander a premiešame.

Servírovanie

Kuracie karí servírujeme v hlbokom tanieri, môžeme ozdobiť lístkami koriandra a mesiačikmi limetky alebo citróna. Ako príloha sa hodí dusená basmati ryža.

TIP ako ošúpať cesnak, nájdete na stránke www.kuchynalidla.sk v kategórii Triky.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať