Kuracie karí
- 4 kuracie štvrte
 - rastlinný olej Promienna
 - 2 veľké cibule
 - 80 g zázvoru
 - 6-7 strúčikov cesnaku
 - 2 veľké paradajky
 - morská soľ v mlynčeku Kania
 - 4 lyžice karí korenia Mikado
 - 250 ml kuracieho vývaru
 - 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
 - čerstvý koriander
 - 1 limetka alebo citrón
 
Potrebujeme
- panvicu s pokrievkou
 
Kuracie karí
Na panvici na troche rastlinného oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, zázvor a cesnak. Medzitým si vykostíme kuracie štvrte, ktoré sme zbavili kože. Mäso nakrájame na menšie kúsky. Keď sú cibuľa, zázvor a cesnak orestované, pridáme paradajky nakrájané na menšie kocky a dusíme domäkka. Potom pridáme kúsky kuracieho mäsa a chvíľu restujeme. Ochutíme soľou a karí korením. Podlejeme kuracím vývarom, prikryjeme pokrievkou a dusíme na miernom plameni 20 – 25 minút domäkka.
Omáčku na záver zjemníme smotanou a necháme prejsť varom. Pred servírovaním môžeme pridať nahrubo nasekaný koriander a premiešame.
Servírovanie
Kuracie karí servírujeme v hlbokom tanieri, môžeme ozdobiť lístkami koriandra a mesiačikmi limetky alebo citróna. Ako príloha sa hodí dusená basmati ryža.
TIP ako ošúpať cesnak, nájdete na stránke www.kuchynalidla.sk v kategórii Triky.
                





 Roman Paulus