
Marcipánová torta
Suroviny
Korpus
- 210 g masla Pilos
- 230 g kryštálového cukru Belbake
- 4 vajcia
- 280 g hladkej múky Belbake
- 80 g kakaa Belbake
- 1 lyžička sódy bikarbóny Belbake
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 180 ml mlieka
- 180 ml vody
Čokoládový krém
- 500 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- 200 g horkej čokolády Fin Carré (74 %)
Poleva
- 100 g horkej čokolády Fin Carré (74 %)
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
Ešte budeme potrebovať
- 400 g marcipánu
- 100 g mandľových lupienkov
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, okrúhlu tortovú formu s priemerom 26 cm, papier na pečenie
Postup
Korpus
V robote vyšľaháme maslo s cukrom do peny. Postupne zašľaháme vajcia. V mise zmiešame preosiatu múku s kakaom, pridáme sódu bikarbónu a kypriaci prášok do pečiva. Mlieko zmiešame s vodou. Do vaječno-cukrovej peny postupne po lyžiciach primiešavame sypké a tekuté prísady. Na záver cesto ručne premiešame a prelejeme ho do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 40 – 45 minút. Marcipán rozvaľkáme na dva kruhy o veľkosti formy. Počas vaľkania ho podsýpame práškovým cukrom.
Čokoládový krém
Smotanu na šľahanie vyšľaháme dopolotuha. Prilejeme vlažnú roztopenú horkú čokoládu a prešľaháme. Korpus vyrežeme z formy a zrežeme mu vrch. Na korpus nanesieme tenkú vrstvu krému, aby sa na ňom prilepil marcipán. Pridáme marcipán, krém a opäť marcipánový plát. Povrch torty prelejeme roztopenou čokoládou so smotanou na šľahanie. Na záver ozdobíme mandľovými lupienkami a necháme stuhnúť v chladničke ideálne do druhého dňa.