Cuketové cookies
Suroviny
- 80 g masla Pilos
- 120 g kryštálového cukru Belbake
- 2 lyžice javorového sirupu Maribel
- soľ Kania
- 2 menšie cukety (po odšťavení cca 80 – 90 g)
- 80 g hladkej múky Belbake
- 80 g ovsených vločiek Crownfield
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 3 lyžice kakaa Belbake
- 30 g sušených brusníc Alesto Selection
- 300 g tmavej čokolády Fin Carré
Potrebujeme
- strúhadlo
POSTUP
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, javorovým sirupom a štipkou soli.
Cukety postrúhame a v dlaniach alebo v plátennej utierke vyžmýkame.
Múku zmiešame s ovsenými vločkami, kypriacim práškom a kakaom. Vzniknutú sypkú zmes zapracujeme do maslovej hmoty.
Sušené brusnice a čokoládu nasekáme na menšie kúsky a vmiešame do cesta. Nakoniec do cesta zapracujeme strúhanú cuketu a cesto odložíme aspoň na polhodinu do chladničky.
Rúru predhrejeme na 180 °C. Z cesta tvarujeme malé kopčeky, pričom na každý kus použijeme len polievkovú lyžicu cesta. Uložíme v rozostupoch na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme 15 minút a potom necháme celkom vychladnúť na plechu, respektíve na mriežke. Cookies získajú chrumkavú kôrku a vo vnútri zostanú mäkké.
Tip: Voňavé cuketové cookies s intenzívnou chuťou skladujeme v papierovej krabici, pokiaľ preferujete celkom mäkké sušienky, premiestnite ich do vzduchotesného pohára. Ak kopčeky cesta pred pečením jemne pritlačíte a upečiete tenšie kúsky, budú ešte chrumkavejšie.