
Tvarohové noky s jahodami
Suroviny
Noky
- 2 vajcia
- 20 g kryštálového cukru Belbake
- 500 g polotučného hrudkovitého tvarohu Pilos
- 80 g hrubej múky Belbake
- 20 g mletého maku Belbake
- soľ Kania
Obaľovanie
- 40 g mletého maku Belbake
- 40 g práškového cukru Belbake
Omáčka
- 500 g jahôd
- 70 g medu
- šťava z 1 citróna
Ešte budeme potrebovať
- 40 g mletého maku Belbake
- 40 g práškového cukru Belbake
- 100 g jahôd
Potrebujeme
hrniec, pučidlo na zemiaky
POSTUP
Noky
V miske vymiešame vajcia s cukrom, pridáme tvaroh, múku, mak a všetko rukou premiešame. Z vytvoreného cesta tvarujeme noky rovnakých veľkostí. Vo vriacej, osolenej vode varíme približne 10 minút. Po uvarení vyberieme do misky, posypeme makom, práškovým cukrom a obalíme ich.
Omáčka
Jahody nakrájame, vložíme do misky, pridáme med, šťavu z citróna a popučíme pučidlom na zemiaky.
Servírovanie
Tvarohové noky podávame s jahodovou omáčkou, makom, cukrom a čerstvými jahodami.