Dvojfarebné keksíky
Suroviny
Svetlé cesto
- 200 g hladkej múky Belbake
- 20 g vanilínového cukru Belbake
- 5 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 90 g práškového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 1 vajce
- 120 g masla Pilos
Kakaové cesto
- 180 g hladkej múky Belbake
- 20 g kakaa Belbake
- 90 g práškového cukru Belbake
- 20 g vanilínového cukru Belbake
- 5 g kypriaceho prášku do pečiva
- 1 vajce
- 120 g masla Pilos
Potrebujeme
potravinársku fóliu, valček, plech, papier na pečenie
POSTUP
Svetlé cesto
V mise zmiešame múku, vanilínový cukor, prášok do pečiva, práškový cukor, štipku soli, vajce a maslo. Spracujeme na tuhé cesto, zabalíme do fólie a necháme odpočinúť v chladničke cca 60 minút.
Kakaové cesto
V mise zmiešame múku, vanilínový cukor, kakao, prášok do pečiva, práškový cukor, štipku soli, vajce a maslo. Spracujeme na tuhé cesto, zabalíme do fólie a opäť necháme odpočinúť v chladničke približne 60 minút.
Na pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkáme oba cestá do tvaru štvorca. Na kakaový plát cesta preložíme svetlý plát, okraje zrežeme a ešte spolu rozvaľkáme valčekom. Zrolujeme do tvaru rolády, obalíme do fólie a necháme ešte 30 minút odležať v chladničke. Roládu nakrájame na kolieska s hrúbkou cca 1 cm. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 – 12 minút.